• Dennis
  • 0

Hoewel 73 procent van de Nederlanders zich er bewust van is dat zij met het downloaden van mobiele apps malware kunnen installeren op hun smartphone, doen Nederlanders maar weinig om virussen tegen te houden.

Er bestaat een mogelijkheid om bij het downloaden van apps per ongeluk virussen of malware te downloaden. Slechts 43 procent van de Nederlanders gebruikt software om de smartphone te beschermen tegen virussen of hackers. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Geen onwetendheid
Dat zo weinig mensen hun smartphone beschermen tegen virussen, kan niet worden gelinkt aan onwetendheid. Telecompaper stelde het Consumer Panel een paar vragen over de beveiliging van hun smartphone. Slechts negen procent van de ondervraagden weet niet dat zij via mobiele apps per ongeluk malware op hun smartphone kunnen installeren.

Een groter percentage, 36 procent, geeft aan geen gebruik te maken van software om hun mobiele telefoon te beschermen tegen virussen en backdoors.

 

Smartphone virus scanner

Bescherming
Het gebruik van virusscanners is een manier om de telefoon te beschermen, maar het gebruiken van een sterk wachtwoord helpt ook. 55 procent van de bezitters van een smartphone gebruikt een wachtwoord of code om de telefoon te beschermen. Een derde van de Nederlanders gebruikt geen wachtwoord.

30 procent van de ondervraagden in oktober 2015 zegt maatregelen te hebben genomen tegen de mogelijkheid om de telefoon te wissen. Een groter deel, 43 procent, deed dat niet. Meer mensen nemen maatregelen om na diefstal of verlies de smartphone weer terug te kunnen vinden. 41 procent heeft daar software voor geïnstalleerd.

Mannen
Uit het onderzoek blijkt dat meer mannen zich bewust zijn van de gevaren van mobiele apps dan vrouwen. 78 procent van de mannen zegt te weten dat met het installeren van apps malware mee kan komen, tegen 69 procent van de vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...