• Dennis
  • 0

Nederlanders doen maar moeilijk afstand van hun oude smartphone. De smartphone belandt vaker in de la of de kast, dan dat de smartphone verkocht wordt. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Uit het onderzoek wordt duidelijk dat Nederlanders erg gehecht zijn aan hun oude smartphones. Na één jaar of meer de smartphone gebruikt te hebben, leggen de meeste Nederlanders (38 procent van de ondervraagden) hun toestel liever in de la, dan deze definitief af te danken. De ondervraagden zeggen op die manier nog een reserve toestel te hebben, in het geval de nieuwe smartphone weigert.
new-music-app-by-amit-rai
Doneren
Toch zijn er ook Nederlanders die wel afstand doen van hun oude smartphone. Maar ze zien hun oude smartphone snel weer terug, want 20 procent van alle Nederlanders geeft zijn oude mobiele telefoon door aan een familielid of iemand anders in het gezin. Het schenken van oude mobiele telefoons blijkt niet populair. Slechts 4 procent van de ondervraagden doneert zijn oude smartphone aan een goed doel.

Vaker belanden smartphones in de kast of de la. Twintig procent van de ondervraagden wil zijn oude smartphone niet kwijt en bewaart deze liever als reservetoestel. De verkoop of donatie van een oude smartphone gebeurt relatief weinig.

Tweedehands
Een smartphone tweedehands verkopen gebeurt niet zo vaak. Slechts 14 procent van de Nederlanders heeft zijn oude toestel wel eens verkocht via verkoopsites zoals Marktplaats. Daardoor belandden smartphones vaker in handen van een onbekende, dan dat de oude smartphone werd verkocht aan een bekende van de verkoper.

Een opvallende uitkomst van het onderzoek, is dat of mensen hun smartphone willen houden of verkopen, sterk afhankelijk is van het merk. Zo wordt een Apple iPhone het minst van alle smartphones in een la bewaard. De smartphones verschijnen vaker op Marktplaats. Zo’n 23 procent van alle gebruikte iPhones werden op een tweedehands site aangeboden en worden daarna aan een onbekende verkocht.

Het vaakst leggen gebruikers van de Nokia of Microsoft-toestellen hun smartphone in de la. De smartphones worden maar zelden verkocht. Er is een oorzaak waarom iPhones vaker verkocht worden dan Nokia’s of Microsoft-toestellen. Toestellen van Apple zijn redelijk waardevast, waardoor deze tweedehands nog iets opbrengen. Smartphones van Nokia en Microsoft zakken geregeld in de prijs, waardoor het niet loont de smartphone nog tweedehands aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...