Amper tien maanden nadat Google de Nexus 6P heeft uitgebracht, lijkt het erop dat het toestel alweer aan zijn einde is gekomen. Het toestel werd uitgebracht aan de hand van een samenwerking tussen Google en de Chinese smartphonefabrikant Huawei.

De bedrijven kiezen ervoor het toestel, de Nexus 6P uit te serveren. Zo is de smartphone in de Verenigde Staten al niet meer verkrijgbaar. In de Nederlandse Google Play Store is het toestel nog wel te koop.

Nexus 6P

Uitfaseren Nexus 6P

De Nexus 6P lijkt alweer op zijn retour te zijn. In de Verenigde Staten is het toestel niet meer verkrijgbaar en compleet uitverkocht. In de Nederlandse Google Play Store is het toestel nog wel te bestellen. Google heeft in de Verenigde Staten inmiddels bevestigd dat het toestel niet meer terugkomt op voorraad.

Dat de Nexus 6P juist nu aan zijn einde dreigt te komen, is niet heel gek. Google kan ieder moment twee nieuwe Nexus smartphones aankondigen.

Kort leven voor Nexus 6P

De Nexus 6P was geen lang leven beschoren. Het toestel is nog geen tien maanden op de Nederlandse smartphonemarkt geweest. Vorig jaar oktober werd het toestel samen met Android 6.0 Marshmallow uitgebracht. Veel andere smartphones zijn wel 1,5 jaar tot 4 jaar na introductie nog te koop. De Nexus 6P heeft daarmee een opvallend korte levensduur.

Toch is het met de Nexus niet vreemd dat de verkooptijd van deze producten opvallend kort is. In het verleden heeft Google al eens aangegeven bij de introductie van haar nieuwe besturingssysteem ook een nieuwe smartphone uit te brengen. Meer dan eens legde Google in het verleden de verkoop van oudere toestellen stil om zo de aandacht te kunnen vestigen op een nieuw toestel.

Wanneer we de nieuwe toestellen mogen verwachten is nog niet helemaal bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *