• Dennis
  • 0

Amper tien maanden nadat Google de Nexus 6P heeft uitgebracht, lijkt het erop dat het toestel alweer aan zijn einde is gekomen. Het toestel werd uitgebracht aan de hand van een samenwerking tussen Google en de Chinese smartphonefabrikant Huawei.

De bedrijven kiezen ervoor het toestel, de Nexus 6P uit te serveren. Zo is de smartphone in de Verenigde Staten al niet meer verkrijgbaar. In de Nederlandse Google Play Store is het toestel nog wel te koop.

Nexus 6P

Uitfaseren Nexus 6P

De Nexus 6P lijkt alweer op zijn retour te zijn. In de Verenigde Staten is het toestel niet meer verkrijgbaar en compleet uitverkocht. In de Nederlandse Google Play Store is het toestel nog wel te bestellen. Google heeft in de Verenigde Staten inmiddels bevestigd dat het toestel niet meer terugkomt op voorraad.

Dat de Nexus 6P juist nu aan zijn einde dreigt te komen, is niet heel gek. Google kan ieder moment twee nieuwe Nexus smartphones aankondigen.

Kort leven voor Nexus 6P

De Nexus 6P was geen lang leven beschoren. Het toestel is nog geen tien maanden op de Nederlandse smartphonemarkt geweest. Vorig jaar oktober werd het toestel samen met Android 6.0 Marshmallow uitgebracht. Veel andere smartphones zijn wel 1,5 jaar tot 4 jaar na introductie nog te koop. De Nexus 6P heeft daarmee een opvallend korte levensduur.

Toch is het met de Nexus niet vreemd dat de verkooptijd van deze producten opvallend kort is. In het verleden heeft Google al eens aangegeven bij de introductie van haar nieuwe besturingssysteem ook een nieuwe smartphone uit te brengen. Meer dan eens legde Google in het verleden de verkoop van oudere toestellen stil om zo de aandacht te kunnen vestigen op een nieuw toestel.

Wanneer we de nieuwe toestellen mogen verwachten is nog niet helemaal bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...