• Dennis
  • 0

Google heeft deze week een nieuwe versie van het besturingssysteem Android Wear uitgebracht. Het besturingssysteem wordt gebruikt door verschillende merken smartwatches of wearables. Met de nieuwe versie van Android Wear krijgen smartwatches ondersteuning voor mobiele netwerken.

Daarmee kunnen wearables zelfstandig verbinding maken met mobiele netwerken. Bestaande smartwatches hebben de ondersteuning standaard niet in huis, maar gebruiken de mobiele telefoon als tussenstation. De eerste smartwatch die ondersteuning voor mobiele netwerken zal krijgen, is de gloednieuwe LG Watch Urbane 2nd Edition.

4G-netwerk
De nieuwe smartwatch van LG wordt de eerste in een serie van smartwatches die zonder behulp van een smartphone verbinding met het internet kan maken. De smartwatch zal de mogelijkheid krijgen verbinding te maken met 3G- en 4G-netwerken. De meeste wearables kunnen nu ook verbinding maken met het internet, maar zijn daarbij afhankelijk van een bluetooth verbinding met een smartphone of via Wi-Fi.

De nieuwe wearables kunnen, net als bijvoorbeeld bij een tablet, zelfstandig verbinding maken met het internet. Dat werkt net als bij de tablet aan de hand van een aparte simkaart van de provider. Daardoor zullen smartwatches in de toekomst gaan beschikken over een simkaartslot. Het is voor providers ook mogelijk de smartwatch onder contract te verkopen, door middel van het ‘embedded-sim-systeem’. Bij een dergelijk systeem krijgt de smartwatch een vaste simkaart ingebouwd.

Met de mogelijkheid een simkaart te gebruiken, kunnen wearables straks zelfstanding verbinding maken met een mobiel netwerk.

LG Watch

LG Watch
De nieuwe LG Watch Urbane 2nd Edition LTE, zal de eerste wearable zijn die zelfstandig verbinding kan maken met een mobiel internet, om op die manier over internet te beschikken. De nieuwe smartwatch van LG zal dankzij een upgrade van Android Wear beschikken over zowel het 3G- als het 4G-netwerk.

Door de komst van deze verbetering, is het voor gebruikers mogelijk meer functionaliteit uit de smartwatch te halen. Net als voorheen kan de smartwatch berichten versturen en ontvangen, maar ditmaal zonder dat daarvoor een telefoon gekoppeld hoeft te worden. De Watch Urbane 2nd Edition LTE kan daarnaast overal sportprestaties bijhouden en antwoorden krijgen van Google.

De nieuwe wearable is vooral een uitkomst voor sporters. Nu moeten zij nog een smartphone meenemen om de smartwatch goed te laten functioneren. Straks is het mogelijk notificaties te ontvangen en prestaties bij te houden, zonder tussenkomst van de telefoon.

Door de vernieuwde ingebouwde GPS-ontvanger en andere sensoren kunnen prestaties beter worden bijgehouden. Door de standalone verbinding met het internet kunnen prestaties vervolgens opgeslagen worden via bijvoorbeeld Runkeeper.

Opslagcapaciteit
De LG Watch Urbane 2nd Edition LTE krijgt van de fabrikant 4 gigabyte opslagcapaciteit mee. Gebruikers van het horloge kunnen dus veel muziek opslaan en deze via een bluetooth headset beluisteren.

Accu
LG is erop berekend dat de smartwatch door de continue verbinding met het 3G- of 4G-netwerk, een stuk meer energie zal gaan verbruiken. Daarom heeft de nieuwe wearable de grootste accu in een smartwatch tot nu toe. De accu heeft een kracht van 570 mAh.

Prijzen en beschikbaarheid
Wie de smartwatch graag wil uitproberen, hoeft daar niet meer lang op te wachten. De nieuwe wearable komt halverwege deze maand in de winkels te liggen. Wat de nieuwe smartwatch gaat kosten, heeft LG nog niet bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...