De Chinese smartphonefabrikant Lenovo introduceert een nieuwe, derde generatie Motorola Moto E. Lenovo is eigenaar van het merk Motorola en zal in september de derde generatie van de Motorola Moto E op de markt brengen. Het bedrijf heeft al enkele details van de nieuwe budget smartphone uit de doeken gedaan.

De Motorola Moto E is al jaren een erg populaire smartphone. Alle toestellen uit de serie hebben doorgaans een goede prijs-kwaliteitverhouding, wat de smartphones gewild maakt. Eerder werd er al gespeculeerd over de komst van een nieuwe serie Moto-E smartphones. De komst van deze smartphones heeft Lenovo nu zelf bevestigd.

Motorola Moto E

Specificaties Motorola Moto E

De Motorola Moto E wordt de derde generatie van de familie en krijgt een 5 inch groot beeldscherm. Het beeldscherm van de derde generatie is daarmee een halve inch groter dan het beeldscherm van haar voorganger. Lenovo heeft al bekendgemaakt dat het beeldscherm een 720p HD-resolutie zal krijgen.

De nieuwe Motorola Moto E krijgt een quadcore processor, al is nog onduidelijk om welke processor het hier precies gaat. Wij durven te gokken op het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 410 processor. In dat geval krijgt de smartphone een 1,2 GHz quadcore processor. Het is wel al bekend dat de nieuwe smartphone in ieder geval 2 gigabyte werkgeheugen zal krijgen.

Net als over de precieze type processor, heeft Lenovo ook nog niets losgelaten over de interne opslagcapaciteit van het toestel. Bij soortgelijke smartphones met soortgelijke prijs zien we doorgaans 16 gigabyte opslaggeheugen, dus we gaan ervan uit dat dit bij de derde generatie Motorola Moto E niet anders zal zijn. Verder krijgt de smartphone in ieder geval een Micro SD-geheugenkaartslot om de opslagcapaciteit verder uit te breiden.

Camera

De Motorola Moto E krijgt een vrij karige camera met een resolutie van 8 megapixel aan de achterkant en een 5 megapixel frontcamera.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe smartphone komt met een accu met een capaciteit van 2800 mAh en bovendien draait het toestel direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow. Het toestel wordt vanaf september in Groot-Brittanniƫ verkocht voor 99 pond. Of het toestel ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *