• Dennis
  • 0

Dit jaar krijgen de Google Pixel en de Google Pixel XL twee nieuwe opvolgers. Dat heeft Rick Osterloh, Senior Vice President van de hardware-tak van Google zelf bevestigd. Google zou inmiddels al aan het werk zijn met de ontwikkeling van de nieuwe toestellen.

De smartphones moeten nog dit jaar uitkomen. Mogelijk wil Google de toestellen dit jaar rond dezelfde tijd als vorig jaar uitbrengen. Een echt tijdspad is er niet, maar Osterloh geeft aan ‘hetzelfde tijdspad als vorig jaar’ te willen hanteren.

Opvolgers voor de Google Pixel

De Google Pixel en de Google Pixel XL zijn inmiddels een jaar oud. Het zijn de eerste smartphones die Google zelf heeft ontworpen, hoewel de toestellen door HTC worden geproduceerd. De Google Pixel en de Google Pixel XL zijn de smartphones die de Google Nexus uiteindelijk hebben vervangen. Beide toestellen zijn zeer prijzig en waarschijnlijk de duurste smartphones die er op dit moment te krijgen zijn.

Google kiest voor die hogere prijzen om zo de concurrentie uit de weg te gaan. De Pixel en de Pixel XL zijn precies de smartphones die Google voor ogen heeft bij de ontwikkeling van het besturingssysteem van Google, Android. De smartphones zijn bedoeld om gebruikers een pure Andorid-ervaring te geven.

Rick Osterloh, de senior vice president van de hardware-tak van Google, zegt tegenover de website AndroidPit dat er dit jaar nieuwe opvolgers voor de Google Pixel en de Google Pixel XL zullen worden uitgebracht. Osterloh wil nog eens benadrukken dat ook de nieuwe toestellen bedoeld zijn als ‘premium’ toestellen, wat betekent dat de toestellen behoorlijk aan de prijs zullen zijn.

Wanneer de toestellen precies uitkomen, is nog niet duidelijk. Het is ook nog niet duidelijk hoe de toestellen er inhoudelijk uit gaan zien. De Google Pixel 2 en de Google Pixel XL 2 komen mogelijk rond dezelfde tijd uit als vorig jaar. Dat is waarschijnlijk halverwege oktober het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...