• Dennis
  • 0

De nieuwe belangrijke smartphone van HTC gaat HTC U 11 heten en wordt de opvolger van de huidige HTC 10. Het toestel wordt op 16 mei geïntroduceerd, zo blijkt uit aankondigingen van het bedrijf zelf.

HTC geeft aan op 16 mei een ‘belangrijk nieuw product’ te willen introduceren. Gezien de reclame die voor het evenement wordt gemaakt, kunnen we stellen dat het hier gaat om de HTC U 11. Daarmee neemt het bedrijf definitief afscheid van de HTC One-serie.

HTC U 11 is opvolger HTC 10

Vorig jaar nam HTC definitief afscheid van de HTC One-serie. De HTC One M7 zag het levenslicht in 2013, alle jaren erna volgde er steeds een nieuwe versie van het toestel. In 2015 introduceerde HTC nog de HTC One M9, maar dat was het laatste toestel uit de serie.

Sinds 2016 heet het belangrijkste toestel van HTC de HTC 10. Ook met die naam gaat de Taiwanese fabrikant waarschijnlijk binnenkort stoppen. De nieuwe smartphone heet HTC U 11 of HTC U en wordt op 16 mei gepresenteerd. Binnen het geruchtencircuit is men het er nog niet over eens of het de HTC U 11 wordt, of de HTC U. Tot nu toe werd steeds beweerd dat het toestel alleen ‘HTC U’ zou gaan heten, maar een belangrijke bron spreekt dat nu tegen.

HTC U 11, niet HTC U

Een belangrijke speler in het geruchtencircuit, tech-insider Evan Blass, beweert dat de opvolger van de HTC 10 HTC U 11 zal gaan heten. Dat laat Blass optekenen op de website Venturebeat. Daarmee zou HTC willen aangeven dat het nieuwe toestel toebehoort tot de U-serie en dat het tevens de opvolger van de HTC 10 is. Om die reden zou er gekozen zijn voor een combinatie van de namen.

De HTC U-serie is niet nieuw. Begin dit jaar kwam HTC al met de HTC U Play en de HTC U Ultra. HTC gaf eerder al aan dat er geen HTC 11 zou komen, dus konden we gerust stellen dat het toestel een andere naam zou krijgen. Het nieuwe vlaggenschiptoestel behoort waarschijnlijk toe tot de HTC U-serie en gaat dus HTC U-11 heten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...