• Dennis
  • 0

Er is opnieuw informatie over de Huawei Mate 9 uitgelekt. Huawei wil mogelijk nog voor het einde van dit jaar een opvolger voor de Huawei Mate 8 uit de doeken doen. Het gaat om de Huawei Mate 9. Vanuit Chinese productieketens is nu meer informatie over het nieuwe toestel gelekt.

Zo zal het toestel mogelijk tegen het eind van dit jaar gepresenteerd worden. Net als vorig jaar zal het bedrijf de nieuwe smartphone eerst in China introduceren. Begin volgend jaar wordt het toestel dan aan de rest van de wereld geshowd tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas.

Huawei Mate 9

Specificaties Huawei Mate 9

Inmiddels zijn de eerste details over de specificaties van de Huawei Mate 9 ook bekend. Zo werd onlangs duidelijk dat het toestel mogelijk een 5,9 inch groot beeldscherm krijgt. Onder de motorkap zullen we mogelijk de Kirin 960 processor vinden. De processor komt uit de eigen stal van Huawei.

Huawei Mate 9 met Leica-lenzen

De Huawei Mate 9 zal verder hoogstwaarschijnlijk worden voorzien van een dubbele camera. De lenzen worden geproduceerd door het Duitse bedrijf Leica AG. Dat meldt een Chinese analist. Verder bouwt Huawei in de camera optische beeldstabilisatie (OIS) in. Daarmee lijkt de opzet van de camera sterk op die van de huidige Huawei P9.

De camera’s krijgen een flinke upgrade, want ook de resolutie gaat flink omhoog. De Huawei P9 beschikt over een dubbele camera met een resolutie van 12 megapixel. De Huawei Mate 9 zal mogelijk een camera met 20 megapixel beschikken. De camera die Huawei nu gebruikt in de Huawei P9, zal waarschijnlijk ook gebruikt worden in de Huawei Mate 9. Het bijzondere hieraan is de dubbele camera. De meeste fabrikanten gebruiken de dubbele camera om achteraf in te zoomen of minder ruis te creëren. Huawei gebruikt de camera om een betere kleurweergave te geven. Zo is de ene camera een RGB-kleurencamera, terwijl de andere in zwart-wit waarneemt. Daarmee zijn er betere contrasten te zien.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei Mate 8 werd eind vorig jaar in China gepresenteerd en vervolgens in Las Vegas tijdens de CES onthuld. Het lijkt erop dat Huawei dit jaar hetzelfde zal doen. Mogelijk is de introductie tussen midden november en eind november. Huawei heeft de introductie zelf nog niet bevestigd. Over prijzen is nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...