De nieuwe iPhone die Apple in september aan het grote publiek wil tonen, zal beschikken over 3 gigabyte werkgeheugen. Dat zeggen bronnen binnen de productieketen van Apple.

Er gaan al maanden geruchten over de nieuwe iPhone van Apple, die zonder enige twijfel begin volgende maand het levenslicht zal zien. Zoals gebruikelijk is bij Apple, komen er steeds meer details buiten over het reilen en zeilen van de nieuwe smartphone. De Taiwanese website DigiTimes, stelt dat de iPhone die in september uitkomt, tenminste 3 gigabyte werkgeheugen aan boord heeft. We kunnen dat gerucht serieus nemen, want de website staat bekend om haar bronnen binnen de productieketen van de grote ‘westerse’ smartphone fabrikanten.

iPhone 7 Render

Nieuwe iPhone met 3 gigabyte werkgeheugen

De huidige smartphones, de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus beschikken beiden over 2 gigabyte werkgeheugen. Als Apple ervoor kiest haar nieuwe smartphones meer werkgeheugen te geven, zal de smartphone een stuk sneller werken. Op dit moment kijkt men er in de Android-scene niet meer van op als een high-end smartphone over 4 tot 6 gigabyte werkgeheugen beschikt. Apple loopt op gebied van specificaties en werkgeheugen al jaren achter op de concurrenten uit de Androidwereld. Toch is dat niet slecht, want iPhones hebben dankzij de structuur van het besturingssysteem, iOS, minder werkgeheugen nodig.

Het is bekend dat Apple’s iOS mineer resources gebruiken dan bijvoorbeeld het Android-besturingssysteem. In theorie zouden de smartphones dus ongeveer even snel moeten zijn.

Nieuwe iPhone is tussenmodel

Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen dat Apple de cyclus heeft veranderd. Normaal gesproken brengt het bedrijf uit Cupertino om de twee jaar een compleet nieuwe smartphone uit. Toch heeft het er alle schijn van dat Apple dit jaar opnieuw een ‘tussenmodel’ uit zal brengen. Die is slechts op enkele punten verbeterd in vergelijking met de iPhone 6S. Mogelijk zal de smartphone iPhone 6SE gaan heten, of wellicht iPhone 7.

Verder gaat Apple waarschijnlijk ook de opslagcapaciteit onder handen nemen. De 16 gigabyte versie zal verdwijnen; het instapmodel krijgt tenminste 32 gigabyte opslaggeheugen. Verder komt er waarschijnlijk ook een 128 gigabyte en een 256 gigabyte uitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *