De nieuwe iPhone van Apple gaat iPhone 7 heten. Daarnaast komt er weer een grotere, duurdere variant die naar de naam iPhone 7 Plus zal gaan luisteren. Al maanden gaan er geruchten over de naam van de nieuwe iPhones.

Inmiddels is er een rapport opgedoken waaruit blijkt dat Apple mogelijk toch voor de iPhone 7 zal kiezen. Daarmee lijkt de komst van de eerdergenoemde iPhone 6SE onwaarschijnlijk. Dat Apple toch kiest voor een compleet nieuwe familienaam, is opmerkelijk. Het bedrijf uit Cupertino kiest er namelijk voor, voor de tweede keer op rij een tussenversie uit te brengen. Een compleet nieuw model verschijnt mogelijk pas in september volgend jaar.

iPhone 7

Nieuwe generatie

Voorheen betekende een nieuwe familienaam dat het ontwerp en de binnenkant van de smartphone volledig op de schop ging. Maar Apple gaat weer een tussenmodel presenteren. Normaal gesproken brengt het bedrijf iedere twee jaar een nieuw toestel uit, maar het lijkt erop dat Apple dat nu verandert naar om de drie jaar. Dit jaar komt er dus een opvolger voor de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, die maar op een paar vlakken verschilt van de huidige serie.

De vraag was maandenlang welke naam de nieuwe toestellen zouden krijgen. Eerder bleek uit het geruchtencircuit dat Apple zou kiezen voor de ‘iPhone 6SE’, omdat het hier om evolutionaire in plaats van revolutionaire modellen gaat. Maar een rapport van het Japanse Macotakara stelt dat Apple gewoon voor een nieuwe naam kiest. In het verleden had de Japanse site het vaker bij het rechte eind.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus krijgen een aantal verbeteringen. De beeldschermresoluties en formaten zullen niet wijzigen. Wel heeft de goedkoopste variant straks 32 gigabyte opslaggeheugen, in plaats van 16 gigabyte. Daarnaast komen er uitvoeringen met een interne opslagcapaciteit van 128 gigabyte en 256 gigabyte. Verder is het mogelijk dat de iPhone wellicht meer werkgeheugen krijgt en uit sommige geruchten blijkt dat Apple bezig is met een dubbele camera, of een grotere lensopening. Het lijkt erop dat de iPhone 7 een grotere lensopening krijgt, terwijl de iPhone 7 Plus wordt uitgerust met een dubbele camera.

Over de prijzen is nog niets bekend. Wel weten we dat de iPhone 7 mogelijk op 6 september zal worden aangekondigd. Op 23 september zou de smartphone dan in de eerste serie landen verkocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *