• Dennis
  • 0

De nieuwe iPhone 8, ook wel de iPhone X genoemd, krijgt een nieuwe frontcamera. Deze frontcamera is in staat om diepte te herkennen, waardoor het toestel ingezet kan worden voor gezichtsherkenning.

Er gaan al maanden geruchten dat Apple van plan is om in september met drie nieuwe iPhones op de markt te komen. De eerste twee toestellen worden een evolutie op de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Het meest vernieuwende model wordt de nieuwe iPhone 8 of de iPhone X, om te vieren dat de iPhone tien jaar bestaat.

Nieuwe iPhone is revolutionair

De nieuwe iPhone wordt een revolutionair nieuw toestel. Momenteel wordt het apparaat aangeduid als ‘iPhone 8’ of ‘iPhone X’. Uit uitspraken van analist Ming Chi Kuo, die het vaker bij het rechte eind heeft, blijkt dat het nieuwe model mogelijk een nieuwe camera aan de voorzijde zal krijgen. Dit wordt een 8 megapixel camera die ingezet wordt om 3D-beelden te kunnen opnemen. Daardoor is het mogelijk diepte te zien en dus gezichten te herkennen.

Met de nieuwe feature verdwijnt een oudere feature: de vingerafdrukscanner. Mogelijk stopt Apple met de Touch ID in de iPhone 8 of iPhone X. Apple zou de optie weg hebben gehaald omdat er geen plaats meer voor is. Mogelijk wordt het beeldscherm over de randen van het toestel gebogen, waardoor het scherm in beelddiagonaal groter wordt. Momenteel is er veel kritiek op de iPhone vanwege de grote bezels. Daar komt met de nieuwe smartphone een einde aan.

Door het buigen van het beeldscherm is er geen ruimte meer voor een vingerafdruksensor. Dat is ook niet nodig, als het toestel een irisscanner krijgt. Apple zou wel tests hebben gedaan met de integratie van een vingerafdruksensor in het beeldscherm, maar volgens geruchten bleek dat geen succes te zijn en zou Apple daarom willen stoppen met de optie. Mogelijk krijgen de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus wel gewoon Touch ID, maar geen gezichtsherkenning.

Bewijs

Ming Chi Kuo komt ook met bewijs voor zijn aanname. Onlangs heeft Apple een Israëlisch bedrijf overgenomen die gespecialiseerd is in gezichtsherkenning. Apple heeft daar enkele miljoenen euro’s voor betaald. De nieuwe technologie achter gezichtsherkenning zou mogelijk al in de volgende iPhone terug te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...