Apple is van plan op 7 september haar nieuwe iPhone te presenteren. Dat beweren bronnen het bedrijf. Zij beweren dat Apple alvast begonnen is aan de voorbereiding van het introductie-evenement, dat mogelijk op 7 september zal plaats vinden.

De nieuwsdienst Bloomberg zegt dat Apple op deze datum de nieuwe iPhones wil introduceren. Daarnaast gaan er geruchten over de introductie van nieuwe MacBooks. Eén van de bronnen binnen het bedrijf wilde anoniem blijven, maar onthulde de introductiedatum van de nieuwe iPhone. Daarmee lijkt het erop dat tech-insider Evan Blass wederom gelijk krijgt. Blass hintte erop dat de smartphones in de week van 5 tot 11 september geïntroduceerd zouden worden.

iPhone 7 Render

Twee nieuwe iPhone varianten

Het lijkt erop dat Apple ook dit jaar weer twee nieuwe iPhone varianten aan gaat kondigen. De smartphones worden de opvolgers van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. De toestellen zullen wederom een beeldschermformaat van 4,7 inch en 5,5 inch hebben. Mogelijk krijgt de 4,7 inch variant een Full HD-beeldschermresolutie, net zoals nu bij de iPhone 6S Plus het geval is. Het verschil tussen de Plus variant zal wel groter zijn. Zo krijgt het plus-model waarschijnlijk een dubbele camera, in tegenstelling tot haar kleinere broer. Met de dubbele camera is het beter mogelijk foto’s te maken in donkere situaties.

Het is nog niet duidelijk hoe de nieuwe iPhone precies gaat heten. Sommige bronnen beweren dat de nieuwe iPhones zullen luisteren naar ‘iPhone 6SE’, terwijl anderen spreken van de iPhone 7. Er gaan geruchten dat Apple de fysieke hometoets wil vervangen met een touchpad, zoals we die ook kennen in de MacBook. Daarnaast zal mogelijk de 3,5 mm audio jack verdwijnen. De nieuwe smartphones krijgen waarschijnlijk 3 gigabyte werkgeheugen en ten minste 32 gigabyte opslagcapaciteit. Daarnaast zal er ook een 128 gigabyte en 256 gigabyte variant op de markt worden gebracht.

Wederom tussenmodel

Wie een compleet vernieuwde smartphone wil, moet een jaar wachten. Het lijkt er sterk op dat Apple weer met een tussenmodel komt, in plaats van een compleet nieuw model op de markt te brengen. Op 7 september zullen we mogelijk de geruchten bevestigd zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *