Apple wil afstappen van de tweejaarlijkse cyclus, waarbij een compleet nieuwe smartphone wordt gepresenteerd. De fabrikant uit Cupertino wil nu over naar een driejaarlijkse cyclus. Daardoor zal de nieuwe iPhone, die in september wordt gepresenteerd, maar weinig vernieuwingen kennen.

De belangrijkste verandering aan de nieuwe iPhone, is het verdwijnen van de koptelefoonpoort, zo blijkt uit een bericht van The Wall Street Journal. Het lijkt er daarmee op dat Apple haar pijlen meer richt op de komst van een nieuwe MacBook Pro, waarschijnlijk met OLED-balk.

Nieuwe iPhone

Weinig verandering in nieuwe iPhone

De nieuwe iPhone kent weinig verandering. Het scherm blijft formaten van 4,7 inch en 5,5 inch kennen. Wel wordt de nieuwe generatie een millimeter dunner, door het verdwijnen van de koptelefoonpoort. Verder worden de smartphones beter waterdicht.

De headset moet straks worden aangesloten via de enige ingang die overblijft: de Lightning connector. Daardoor krijgen we wel te maken met wat praktische problemen. De connector wordt immers ook gebruikt voor het opladen van het toestel. Als je batterij bijna leeg is en je dus moet opladen, kun je geen muziek meer luisteren. Daarvoor bestaat een alternatief: een Bluetooth headset. Maar het is goed mogelijk dat Apple al nagedacht heeft over dit probleem en een smart connector zal introduceren. Dat heeft het bedrijf ook gedaan bij de iPad Pro.

Volgend jaar nieuwe iPhone

Wie zit te wachten op een compleet vernieuwde iPhone, zal een jaar moeten wachten. Volgend jaar bestaat de iPhone precies 10 jaar en het lijkt erop dat Apple dat groots wil gaan vieren. Volgens bronnen van de Wall Street Journal zal Apple gebruikmaken van OLED-technologie. Bovendien komt de vingerafdrukscanner onder het display te zitten en zal de fysieke homeknop verdwijnen. Daardoor worden de schermranden fors dunner dan nu het geval is. Een technicus in China bevestigt dat het ontwikkelen van een dergelijke iPhone meer tijd kost, en dat we daarom een jaar langer moeten wachten.

Er gaan daarnaast ook geruchten dat Apple de simkaart wil opgeven en bovendien het toestel weer een glazen behuizing wil geven. Dat gebeurde het laatst bij de iPhone 4. Waarschijnlijk krijgt het 2017-model ook een dubbele camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *