• Bjorn
  • 0

Het zou zomaar kunnen dat er later dit jaar een nieuwe iPhone verschijnt. De trend van de laatste jaren is dat er een stijgende lijn in zit qua grootte van de mobiele telefoons. Apple gaat het dit keer misschien anders doen. Zeer waarschijnlijk wordt de iPhone 6C, de opvolger van de 5C, een stuk kleiner dan de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus.

Het nieuws kwam van een Taiwanese site die wel vaker nieuws over Apple naar buiten heeft gebracht. Ze hebben het niet altijd bij het juiste eind gehad, maar het lijkt er sterk op dat het dit keer meer dan alleen een gerucht is. De site meldt namelijk dat er in 2015 nog 3 nieuwe modellen van de iPhone op de markt verschijnen.

Nieuwe modellen

Dus niet alleen de kleinere iPhone 6C zal uitkomen dit jaar, ook zullen de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus verschijnen. Dit zijn opvolgers van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, zoals we ook bij de eerdere modellen van de iPhone hebben gezien. Kleine verbeteringen en iets betere hardware zullen waarschijnlijk de enige veranderingen zijn aan deze twee modellen, want doorgaans blijft het design hetzelfde. Wat wel nieuw is, is de nieuwe ’Force Touch’ functie die wordt toegepast op de nieuwe modellen. Hiermee kun je doormiddel van de drukgevoeligheid van het scherm verschillende functies uitvoeren. Dus hard of zacht op het scherm drukken kan het verschil betekenen bij bepaalde functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het indrukken voor de doorspoel knop tijdens het kijken van een filmpje. Wanneer je harder drukt spoelt het filmpje dat je aan het kijken bent sneller door.

afb iphone 6c

De iPhone 6C moet zorgen voor het oude gevoel bij de consument. Het is bekend dat veel consumenten niet zitten te wachten op een gigantisch grote smartphone, zoals de iPhone 6S Plus. Vandaar het 4 inch formaat, maar toch met de nieuwste hardware, waardoor je een compacte telefoon krijgt die ook razendsnel kan werken. De specificaties zijn nog niet bekend gemaakt, maar de Apple fans kunnen zich alvast verheugen op drie nieuwe modellen.

Wanneer is de onthulling?

De laatste jaren hebben we elke keer tot september moeten wachten om de onthulling van een nieuw toestel van Apple bij te wonen. Waarschijnlijk zal dat dit jaar niet anders zijn, maar zeker is het nog niet. Het zit er dik in dat we dus nog een paar maanden moeten wachten op de onthulling van de drie nieuwe iPhones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...