De nieuwe iPhones zullen in de eerste landen vanaf 16 september verkrijgbaar zijn. De smartphones zullen ergens in september aan het publiek worden verwacht, vermoedelijk in de eerste of tweede week van september. De doorgaans goed geïnformeerde tech-insider Evan Blass zegt dat de nieuwe iPhones dit jaar rond 16 september in de winkels komen te liggen.

De datum van introductie heeft Blass nog niet genoemd, vermoedelijk omdat hij die nog niet weet. Maar gezien de verkoopdatum van 16 september, zal de introductie mogelijk één a twee weken eerder zijn.

iPhone 7 Render

Nieuwe iPhones hebben nog geen naam

Binnen het geruchtencircuit is er altijd gesproken van de komst van de iPhone 7, maar het is maar de vraag of dit echt de naam van het nieuwe toestel zal worden. De iPhone 7 duidt op een volledig vernieuwd toestel, terwijl deze iPhone-versie meer een soort evolutie van de iPhone 6S zal worden. Een compleet nieuw toestel komt mogelijk pas in 2017.

Daarom lijkt de naam iPhone 7 niet logisch. Evan Blass noemt dan ook geen specifieke namen voor de iPhone, maar spreekt van de ‘iPhone 2016’. Dat wijst erop dat de tech-insider de naam nog niet weet, of de naam niet openbaar wil maken.

Intern spreekt Apple van de codenamen Sonora en Dos Palos. Dat worden waarschijnlijk de opvolgers van de huidige Apple iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Er wordt al een tijd lang gespeculeerd over de komst van de nieuwe iPhones. Het lijkt erop dat het publiek het wederom moet doen met een toestel dat sterk lijkt op de huidige iPhone 6S (Plus). Een echt nieuwe variant van het toestel komt pas in 2017.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPhone 2016 komt mogelijk op 16 september in de eerste groep landen in de winkels te liggen. Nederland en België hoorden nooit bij deze groep landen. Wel horen buurlanden zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland tot de eerste groep landen waar op 16 september de nieuwe iPhone te verkrijgen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *