• Dennis
  • 0

Tech-insider Evan Blass heeft de nieuwe namen van twee nieuwe smartphones van Samsung bevestigt. Blass bevestigt onder meer dat de nieuwe namen van de volgende Samsung Galaxy generatie ‘Samsung Galaxy S8’ en ‘Samsung Galaxy S8 Plus’ worden.

Daarmee verdwijnt de naam Edge voorlopig van het toneel. Met de bewringen van Blass lijken de geruchten die al langer rondgingen te kloppen, want Blass is een bekende en doorgaans betrouwbare tech-insider.

Samsung Galaxy S8 krijgt standaard gebogen scherm

De reden om de naam ‘Edge’ weg te doen, is omdat beide toestellen over het Edge-beeldscherm zullen beschikken. Daarom krijgen de smartphones de namen ‘Samsung Galaxy S8’ en ‘Samsung Galaxy S8+’. Voor de meeste mensen zal dit geen verrassing zijn, want er gingen al langer geruchten dat dit de nieuwe namen voor de smartphones zouden zijn.

Uit het naam-logo van de Samsung Galaxy S8 kunnen wel opmaken dat Samsung het Edge-display de nieuwe standaard gaat maken voor beide telefoons. Het naam-logo werd eveneens door Blass gepubliceerd. Samsung zal stoppen met de naam ‘Edge’. De laatste smartphone met die naam is dus de Samsung Galaxy S7 Edge.

Bij de Galaxy S7 Edge werd de toevoeging gedaan omdat het toestel een gebogen beeldschermrand heeft. Bij de Samsung Galaxy S8 is dit bij beide toestellen het geval. Dat is even slikken voor de liefhebbers van de modellen met een plat scherm, want de fabrikant zal geen dergelijke smartphone in de S8-serie meer uitbrengen.

Formaten bevestigd

Daarnaast heeft tech-insider Blass ook een ander gerucht bevestigd. De Samsung Galaxy S8 zal inderdaad een stukje groter worden. De huidige Samsung Galaxy S7 is 5,1 inch groot, maar het volgende model wordt maar liefst 5,8 inch groot. De Samsung Galaxy S8+ krijgt bovendien ook een groeispurt, namelijk naar 6,2 inch. Momenteel is de Samsung Galaxy S7 Edge nog 5,5 inch. Beide toestellen krijgen volgens Blass een QHD-beeldschermresolutie.

Wanneer we de toestellen precies mogen verwachten, is nog niet duidelijk. Mogelijk wil Samsung iets meer tijd nemen om de producten te introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...