De Chinese fabrikant Huawei zal dit jaar haar vernieuwde versie van haar eigen Android-skin EMUI tonen aan het publiek. Veel fabrikanten maken gebruik van skins om zo toch een eigen identiteit aan de smartphone mee te geven. Op dit moment is de meest recente versie van Emotion UI (EMUI) versie 4.1. Dit najaar komt de fabrikant met versie 5.0, zo heeft Huawei zelf aangekondigd.
EMUI

EMUI voor de westerse markt

De huidige skin van Huawei, EMUI 4.1, doet soms nog wat Chinees aan. De nieuwe versie van Emotion UI gaat zich meer richtten op de westerse markt. Dat heeft de fabrikant gezegd in een interview. De huidige skin kent veel kritieken, omdat men vindt dat de skin te kleurig is en bovendien dat de icoontjes lelijk zijn. Er is geen appdrawer en EMUI heeft een volledig eigen vormgeving voor notificaties. Je kunt deze wel aanpassen, maar dan ben je aangewezen op het installeren van een launcher.

Het hoofd van Huawei’s mobiele tak, Li Changzu, beloofde beterschap. Volgens Changzu wordt de volgende skin een stuk minder complex en meer toegankelijk. Het aanpassen van de skin gaat een grote rol krijgen, bijvoorbeeld door een ander thema te kiezen. Daarnaast belooft het hoofd ook dat de volgende skin meer zal lijken op de stockversie van Android zelf. “Er is goed geluisterd naar feedback uit het westen”, beloofde Changzu.

EMUI 5.0 wordt grote update

Vorig jaar presenteerde Huawei EMUI 4.0. Eerder dit jaar presenteerde de Chinese fabrikant een kleine update van het besturingssysteem, in de vorm van EMUI 4.1. Volgens Huawei belooft versie 5.0 een volledig nieuw design van de skin te worden. Daarbij zou het kunnen dat de skin meer op dat van iOS gaat lijken. Huawei heeft vorig jaar namelijk Abigail Brody aangenomen. Brody was voorheen de creative director bij Apple. Huawei stelt dat zij nog bezig is haar team samen te stellen.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe skin voor het publiek beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. Ook weten we niet wanneer Huawei deze wil introduceren. Toch gokken we erop dat de fabrikant dit mogelijk in het derde kwartaal van dit jaar wil doen, mogelijk tijdens IFA in Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *