• Dennis
  • 0

De Chinese fabrikant Huawei zal dit jaar haar vernieuwde versie van haar eigen Android-skin EMUI tonen aan het publiek. Veel fabrikanten maken gebruik van skins om zo toch een eigen identiteit aan de smartphone mee te geven. Op dit moment is de meest recente versie van Emotion UI (EMUI) versie 4.1. Dit najaar komt de fabrikant met versie 5.0, zo heeft Huawei zelf aangekondigd.
EMUI

EMUI voor de westerse markt

De huidige skin van Huawei, EMUI 4.1, doet soms nog wat Chinees aan. De nieuwe versie van Emotion UI gaat zich meer richtten op de westerse markt. Dat heeft de fabrikant gezegd in een interview. De huidige skin kent veel kritieken, omdat men vindt dat de skin te kleurig is en bovendien dat de icoontjes lelijk zijn. Er is geen appdrawer en EMUI heeft een volledig eigen vormgeving voor notificaties. Je kunt deze wel aanpassen, maar dan ben je aangewezen op het installeren van een launcher.

Het hoofd van Huawei’s mobiele tak, Li Changzu, beloofde beterschap. Volgens Changzu wordt de volgende skin een stuk minder complex en meer toegankelijk. Het aanpassen van de skin gaat een grote rol krijgen, bijvoorbeeld door een ander thema te kiezen. Daarnaast belooft het hoofd ook dat de volgende skin meer zal lijken op de stockversie van Android zelf. “Er is goed geluisterd naar feedback uit het westen”, beloofde Changzu.

EMUI 5.0 wordt grote update

Vorig jaar presenteerde Huawei EMUI 4.0. Eerder dit jaar presenteerde de Chinese fabrikant een kleine update van het besturingssysteem, in de vorm van EMUI 4.1. Volgens Huawei belooft versie 5.0 een volledig nieuw design van de skin te worden. Daarbij zou het kunnen dat de skin meer op dat van iOS gaat lijken. Huawei heeft vorig jaar namelijk Abigail Brody aangenomen. Brody was voorheen de creative director bij Apple. Huawei stelt dat zij nog bezig is haar team samen te stellen.

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe skin voor het publiek beschikbaar komt, is nog niet duidelijk. Ook weten we niet wanneer Huawei deze wil introduceren. Toch gokken we erop dat de fabrikant dit mogelijk in het derde kwartaal van dit jaar wil doen, mogelijk tijdens IFA in Berlijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...