• Dennis
  • 0

Ondanks dat Samsung de afgelopen maand een half miljoen nieuwe smartphones van het type Galaxy Note 7 naar de Verenigde Staten heeft gestuurd, lijken de problemen voor het Koreaanse bedrijf nog niet over. Ook de nieuwe toestellen leiden tot hoofdbrekens bij de fabrikant.

Klanten die een nieuw toestel hebben ontvangen, trekken opnieuw aan de bel bij de fabrikant. Zij melden incidenten met onder andere een oververhitte accu of andere problemen met de batterij. De problemen met het nieuwe model blijven maar spelen. Begin deze maand moest Samsung nog alle toestellen terugroepen, omdat de accu gemakkelijk vlam vat of zelfs kan ontploffen.

Samsung Galaxy Note 7

Nieuwe problemen Samsung Galaxy Note 7

Samsung heeft een terugroepactie opgezet om alle 2,5 miljoen exemplaren terug te halen. Alle modellen worden op dit moment vervangen met nieuwe exemplaren. Inmiddels is voor de helft van alle kopers in de Verenigde Staten een nieuw exemplaar beschikbaar.

In Zuid-Korea is Samsung al begonnen met het verstrekken van nieuwe toestellen. Vooral uit die hoek komen er nu opnieuw berichten binnen die er niet op duiden dat Samsung de problemen echt onder controle heeft.

Volgens The Wall Street Journal zijn er al weer nieuwe meldingen over problemen met het toestel. Ditmaal gaat het om de vervangende exemplaren die niet goed lijken te functioneren. Samsung heeft nog steeds problemen met het euvel dat eigenlijk opgelost zou moeten zijn; de batterij. Gebruikers klagen over verschillende incidenten. Zo zou het toestel nog steeds te warm worden en problemen kunnen ondervinden als gevolg van oververhitting.

Daarnaast lijkt het erop dat de batterij nog steeds niet optimaal wordt gebruikt. De capaciteit zou behoorlijk schommelen. Samsung stelt in een verklaring dat het niet gaat om een herhaling van de problemen. Het zou slechts gaan om ‘enkele incidenten’. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers die het nieuwe exemplaar in bezit hebben, deze problemen ervaren. Omdat de fabrikant bovendien niet op tijd kan leveren, heeft het bedrijf besloten de herstart van de verkoop een paar dagen uit te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...