De nieuwe Nokia C9 wordt een high-end smartphone die draait op het Android besturingssysteem. De CEO van Nokia zei op het Mobile World Congress in Barcelona (MWC) dat het bedrijf zou ‘terugkomen op de smartphonemarkt met een premium device’ en het is goed mogelijk dat hij doelt op de komst van de Nokia C9.

Het zou een high-end toestel worden dat voorzien is van het Android besturingssysteem.

Nokia C9 Render

Nieuwe Nokia C9

Vroeger was Nokia één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van telefoons. Hun bekendheid raakte in verval. Toch is het bedrijf niet op sterven na dood. In tegendeel, de CEO van Nokia zegt de toekomst vol goede moed tegemoet te zien. Het bedrijf wil een premium smartphone introduceren.

Met een premium smartphone zou Nokia kunnen doelen op de Nokia C9. Voor het eerst zijn er specificaties van het toestel uitgelekt, maar het is maar de vraag hoe betrouwbaar die zijn. Een aantrekkelijk detail is dat het toestel zou worden voorzien van Android en dat kan voor veel Android-gebruikers een overstap naar het merk betekenen.

Welke versie de Nokia C9 zal draaien, is niet duidelijk. Het zou goed kunnen zijn dat het toestel een fork zal draaien, zoals bij de Nokia N1-tablet ook het geval is. Dat toestel is te koop in onder meer China en Rusland, maar in Nederland is de N1 nooit in de schappen verschenen.

Specificaties

De Nokia C9 zou uitgerust zijn met een Snapdragon 820 octacore processor met 4GB werkgeheugen. Daarnaast zou de behuizing bestaan uit een metalenframe en zal de C9 – net als bij de meeste toestellen van Nokia – een geweldige camera van 21 megapixel krijgen. Details daarover zijn nog niet bekend. Daarnaast krijgt de smartphone een 8 megapixel selfiecamera aan de voorkant van het toestel. Bovendien zou de accu van het toestel gemakkelijk te vervangen zijn.

Het is niet duidelijk voor welk beeldschermformaat of welke resolutie Nokia zal kiezen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nokia N9 zal naar verwachting uitkomen met 32GB, 64GB of 128GB opslaggeheugen. Het goedkoopste toestel zou 415 euro gaan kosten. Of Nokia het toestel echt gaat lanceren, is nog niet duidelijk. Het is daarmee goed mogelijk dat de C9 uitkomt in 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *