• Dennis
  • 0

Het lijkt er steeds meer op dat Apple haar cyclus van twee jaar voor het uitbrengen van een compleet nieuwe iPhone, wil omzetten naar een cyclus van drie jaar. Om die reden hoeven we dit jaar geen spectaculair vernieuwde iPhone meer te verwachten. Dat stelt de Japanse zakenkrant Nikkei. De krant zegt dat Apple van plan zou zijn de cyclus om te buigen naar drie jaar, in plaats van twee jaar.

Of Apple er goed aan doet om de cyclus te verlengen, is nog maar te betwijfelen. Steeds meer signalen wijzen erop dat Apple om de drie jaar een compleet vernieuwde iPhone uit wil brengen. Dat terwijl Apple sinds de eerste iPhone uit 2007 altijd om de twee jaar een nieuwe iPhone uitbracht. In het tussenjaar kwam er dan een S-versie uit.

Apple hoofdkantoor

iPhone 7 pas in 2017

Het lijkt erop dat we de revolutionair vernieuwde iPhone 7 pas in september 2017 mogen verwachten. Het lijkt er steeds meer op dat Apple dit jaar kiest voor een tweede tussenmodel. Dit model lijkt sterk op de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus en kent slechts een paar kleine verbeteringen. De kans is dan ook groot dat een geheel vernieuwd design pas in 2017 zijn intrede doet. Er gaan al veel geruchten dat Apple in dat jaar met een Super AMOLED-wil werken, dat aan beide kanten gebogen is. Daarnaast zijn er geruchten over het verdwijnen van de fysieke homekop.

Er gaan al langer geruchten over een nieuwe iPhone in 2017, in plaats van dit jaar. De Japanse zakenkrant Nikkei onderstreept die geruchten nu. De informatie zou komen van beursgenoteerde bedrijven. Apple zou de stap gemaakt hebben omdat het moeilijker is een onderscheidende smartphone neer te zetten.

Of dat verstandig is, is nog niet duidelijk. Want voor het eerst loopt de verkoop van iPhones terug. Sinds het begin van de iPhone in 2007 nam het aantal verkochte smartphones steeds toe, maar nu loopt de verkoop terug. Bovendien zijn contracten van aanbieders vaak maar twee jaar geldig. Dat betekent dat de optie om een nieuwe iPhone bij de volgende abonnementsverlenging verdwijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...