• Dennis
  • 0

Terwijl Apple zijn afzet fors zag kelderen, heeft Samsung een prima eerste kwartaal van 2016 achter de rug. De omzet is zelfs gestegen met 5,7 procent en de winst steeg met 12 procent. De belangrijkste reden voor de goede cijfers is het uitbrengen van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Samsung voorspelde begin deze maand al dat de cijfers goed zouden zijn. De winst- en omzet groeiden behoorlijk, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Samsung Galaxy S7 Edge

Grote winst dankzij Samsung Galaxy S7

Samsung haar nieuwe Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn echte succesnummers. De fabrikant noteerde in het eerste kwartaal een omzet van bijna 50 biljoen Won, omgerekend bijna 39 miljard euro. De omzet lag daardoor 5,7 procent hoger, vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar

De winst is nog harder gestegen naar 6,68 biljoen Won, wat zo’n 5,2 miljard euro is. De winst lag 12 procent hoger dan vorig jaar. De belangrijkste oorzaak voor zowel de hogere winst als omzet, is de introductie van de nieuwe Galaxy S7-lijn.

De toestellen kwamen dit jaar al vroeg uit, vergeleken met andere topfabrikanten zoals Apple. Die brengen hun nieuwe toestellen pas in september uit, terwijl Samsung in februari al met een nieuwe high-end serie op de proppen kwam. Daardoor kan de fabrikant komende tijd genieten van een monopolie op high-end smartphones; het duurt nog wel even totdat andere fabrikanten zullen volgen. Consumenten zijn daardoor ook sneller geneigd een Galaxy 7-smartphone te kopen.

Goed tweede kwartaal verwacht

Bovendien verwacht Samsung ook een goed tweede kwartaal te kunnen boeken. Het succes van de nieuwe toestellen is in veel onderdelen van het bedrijf goed te zien. De chip-divisie en de beeldschermdivisie doen het beide erg goed, gezien het feit dat de fabrikant zelf dergelijke onderdelen voor haar smartphones produceert. De Galaxy S7 heeft een eigen Exynos-chip en de Super AMOLED-schermen komen ook uit eigen huis.

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gingen op 11 maart wereldwijd in de verkoop. De Samsung Galaxy S7 kost 699 euro, terwijl de Edge-variant 799 euro moet kosten. Naars schattig werden er in het eerste kwartaal van 2016 al tussen de 9 en 10 miljoen exemplaren verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...