De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft de nieuwe OnePlus 3 aangekondigd. De smartphone moeten een flagship killer tegenover andere, duurdere merken worden. De komst van de nieuwe smartphone is al tijden geen verrassing meer: eerder lekten er al veel details en zelfs foto’s uit.

De OnePlus 3 is veel smartphone voor een kleine prijs. De specificaties zijn high-end, terwijl het toestel een verkoopprijs van 399 euro meekrijgt.

OnePlus 3

Specificaties

De specificaties van de OnePlus 3 zijn bijzonder goed. Het is één van de meest volledige smartphones van dit moment. De smartphone heeft een 5,5 inch groot beeldscherm, maar slechts een Full HD-beeldschermresolutie. Daardoor is het beeld iets minder scherp dan bij de concurrenten. Dit is overigens ook meteen het enige minpunt aan de smartphone.

De OnePlus 3 heeft een volledig nieuw design gekregen. Dankzij de aluminium behuizing lijkt het toestel op de Apple iPhone 6S en de HTC 10. De accu van het toestel is ingebouwd en niet eenvoudig te vervangen. De capaciteit van de batterij bedraagt 3000 mAh en is supersnel op te laden dankzij OnePlus’ eigen ontwikkelde oplaadtechniek, Dash Charge. De techniek is vergelijkbaar met Fast Charge van Qualcomm.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 820 chipset. De processor is opgebouwd uit een 2,2 GHz dualcore processor en een 1,6 GH dualcore processor. Het is daarmee één van de snelste processoren op dit moment en is terug te vinden in onder meer de HTC 10, LG G5 en Sonia Xperia X Performance.

Verder krijgt de OnePlus 3 maar liefst 6 gigabyte werkgeheugen en 64 gigabyte interne opslagcapaciteit. Net als bij alle andere modellen van OnePlus is de opslagcapaciteit verder uit te breiden met een MicroSD-geheugenkaart.

Ten slotte heeft OnePlus haar nieuwe toestel uitgerust met een 16 megapixelcamera van Sony aan de achterzijde en een 8 megapixelcamera aan de voorkant van het toestel. De smartphone onder steunt daarnaast dualsim.

Prijzen en beschikbaarheid

OnePlus heeft het uitnodigingensysteem laten vallen. Daardoor is de smartphone meteen te bestellen voor 399 euro. Direct uit de doos draait het toestel op OxygenOS, gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *