• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft de nieuwe OnePlus 3 aangekondigd. De smartphone moeten een flagship killer tegenover andere, duurdere merken worden. De komst van de nieuwe smartphone is al tijden geen verrassing meer: eerder lekten er al veel details en zelfs foto’s uit.

De OnePlus 3 is veel smartphone voor een kleine prijs. De specificaties zijn high-end, terwijl het toestel een verkoopprijs van 399 euro meekrijgt.

OnePlus 3

Specificaties

De specificaties van de OnePlus 3 zijn bijzonder goed. Het is één van de meest volledige smartphones van dit moment. De smartphone heeft een 5,5 inch groot beeldscherm, maar slechts een Full HD-beeldschermresolutie. Daardoor is het beeld iets minder scherp dan bij de concurrenten. Dit is overigens ook meteen het enige minpunt aan de smartphone.

De OnePlus 3 heeft een volledig nieuw design gekregen. Dankzij de aluminium behuizing lijkt het toestel op de Apple iPhone 6S en de HTC 10. De accu van het toestel is ingebouwd en niet eenvoudig te vervangen. De capaciteit van de batterij bedraagt 3000 mAh en is supersnel op te laden dankzij OnePlus’ eigen ontwikkelde oplaadtechniek, Dash Charge. De techniek is vergelijkbaar met Fast Charge van Qualcomm.

Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 820 chipset. De processor is opgebouwd uit een 2,2 GHz dualcore processor en een 1,6 GH dualcore processor. Het is daarmee één van de snelste processoren op dit moment en is terug te vinden in onder meer de HTC 10, LG G5 en Sonia Xperia X Performance.

Verder krijgt de OnePlus 3 maar liefst 6 gigabyte werkgeheugen en 64 gigabyte interne opslagcapaciteit. Net als bij alle andere modellen van OnePlus is de opslagcapaciteit verder uit te breiden met een MicroSD-geheugenkaart.

Ten slotte heeft OnePlus haar nieuwe toestel uitgerust met een 16 megapixelcamera van Sony aan de achterzijde en een 8 megapixelcamera aan de voorkant van het toestel. De smartphone onder steunt daarnaast dualsim.

Prijzen en beschikbaarheid

OnePlus heeft het uitnodigingensysteem laten vallen. Daardoor is de smartphone meteen te bestellen voor 399 euro. Direct uit de doos draait het toestel op OxygenOS, gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...