• Dennis
  • 0

De OnePlus 3 en OnePlus 3T krijgen een update naar Google’s nieuwste besturingssysteem, Android O. Dat belooft de CEO van het Chinese bedrijf, Pete Lau. De twee modellen zijn momenteel de meest recente smartphones van het bedrijf.

De update wordt verwacht na de zomer. Dat lijkt logisch, want Android O wordt pas in augustus door Google gepubliceerd. Onder de codenaam werkt Android momenteel aan een nieuw besturingssysteem.

Android O voor OnePlus 3 en 3T

Android O komt naar de OnePlus 3 en de OnePlus 3T. Google is momenteel nog bezig met de ontwikkeling van het nieuwe mobiele besturingssysteem. Het wordt de opvolger van het huidige besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. Google gaat Android O in augustus vrijgeven, waarna ook het versienummer en de definitieve naam uit de doeken worden gedaan.

Momentele is Android O slechts een werktitel. Het zou best kunnen zijn dat Android O bijvoorbeeld Android Oreo gaat heten. Alle versies tot nu toe zijn vernoemd naar een lekkernij of snoepje.

De CEO van OnePlus, Pete Lau, heeft zijn klanten nu al belooft dat de OnePlus 3 en de OnePlus 3T een update zullen krijgen naar Android O. Dat terwijl het systeem nog niet eens gereleaset is. Bovendien kunnen we de update in ieder geval na de zomer verwachten, maar wanneer is nog niet duidelijk. Lau zegt alleen dat de update ‘uiteindelijk wel komt’. Wanneer dat precies is, heeft hij niet gezegd,

OnePlus brak eerder beloftes

Het is maar zeer de vraag hoe betrouwbaar de uitspraken van Lau zijn. Eerder heeft het Chinese smartphonebedrijf al laten zien niet altijd even betrouwbaar te zijn. Onder fans en gebruikers heerst er onvrede over de aanpak van het bedrijf. In 2014 kwam de fabrikant met een andere aanpak op de smartphonemarkt. De OnePlus zou high-end-specificaties krijgen met een zeer scherp prijskaartje. Die twee beloftes vallen betrekkelijk mee, maar men is vooral ontevreden over het updatebeleid van de smartphoneproducent. De updates zouden voor oudere toestellen niet te downloaden zijn. Daarmee breekt het bedrijf met eerdere beloftes en het is dus maar te hopen dat OnePlus bij haar nieuwe beloftes blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...