De OnePlus 3 komt zonder uitnodiging te koop. De Chinese smartphonefabrikant OnePlus is beroemd en berucht om haar uitnodigingssystemen. OnePlus heeft zelf aangegeven het nieuwe toestel op 15 juni aan het grote publiek te presenteren. De Chinese fabrikant zegt dat het tijd is dat het toestel verkrijgbaar is zoals dat gaat bij iedere andere smartphonefabrikant.

In drie jaar tijd is OnePlus een zeer toonaangevend merk op de smartphonemarkt geworden. Dat komt vooral door de slimme marketing die het bedrijf uitvoert. Daarnaast zijn de smartphones bijzonder goed en krijg je dus veel smartphone voor je geld.

OnePlus 3 TENAA

OnePlus 3 meteen in de verkoop

De afgelopen twee jaar voerde OnePlus een uitnodigingssysteem. Potentiële klanten konden zich aanmelden voor een uitnodiging. Het bedrijf deelde vervolgens weer verder uitnodigingen uit, waardoor er een sneeuwbaleffect ontstond. Op die manier kon het bedrijf de vraag naar de smartphones bijbenen en daarnaast werden de toestellen ook een stil gewilder. Het bedrijf creëerde op een kunstmatige manier schaarste.

Maar de laatste tijd was de rek uit het uitnodigingssysteem. Wel wist OnePlus een goede basis voor het bedrijf te bouwen. Het bedrijf is in drie jaar uitgegroeid van start-up naar een toonaangevend merk op de Chinese smartphonemarkt. Het invite systeem heeft OnePlus dus zeker geen windeieren gelegd.

Tijd om volwassen te worden

Volgens de fabrikant is het nu tijd om volwassen te worden. De basis is stevig genoeg en dus wordt het systeem geschrapt. De volgende smartphone van OnePlus, de OnePlus 3 wordt meteen na introductie verkrijgbaar voor iedereen, zonder uitnodiging. Dat heeft de oprichter van het bedrijf, Carl Pei, zelf bekendgemaakt.

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 3 wordt op 15 juni gelanceerd en is waarschijnlijk vanaf die dag meteen te bestellen. De introductie moet nog plaats vinden, maar veel details van het nieuwe toestel zijn inmiddels al uitgelekt, mede door toedoen van de Chinese keuringsinstantie Tenaa. De prijs van het toestel komt vermoedelijk te liggen tussen de 270 en 355 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *