• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant heeft officieel bevestigd dat deze zomer de OnePlus 5 zal worden gepresenteerd. De OnePlus 4 wordt overgeslagen, omdat het getal 4 in veel Aziatische landen een ongeluksgetal is.

De OnePlus 5 komt ‘deze zomer’ uit en krijgt dus die naam. Meer dan dat wil de Chinese smartphonefabrikant nog niet zeggen. Toch zijn er al behoorlijk wat geruchten rondom het nieuwe toestel.

OnePlus 5 is opvolger OnePlus 3T

De OnePlus 5 zal de opvolger van de huidige OnePlus 3 en de OnePlus 3T worden. OnePlus heeft dat bevestigd tegenover de Amerikaanse website The Verge. OnePlus heeft daarbij uitdrukkelijk gezegd dat het toestel ‘OnePlus 5’ zal gaan heten.

De OnePlus 3 en 3T worden nu nog als twee verschillende toestellen verkocht, maar wijken slechts intern een beetje van elkaar af. Daarom zien veel consumenten en experts de toestellen als één toestel. Dat telt gemakkelijker, want de OnePlus 5 is dan exact het vijfde toestel dat de Chinese smartphonefabrikant heeft uitgebracht. OnePlus zegt echter dat dat niet de reden is waarom de OnePlus 4 wordt overgeslagen.

Over een eventueel ongeluksgetal heeft OnePlus ook niets gezegd. OnePlus komt met de verklaring dat de Chinezen groot fan zijn van basketbalspeler Robert Horry. Horry heeft als rugnummer het getal 5. Diverse medewerkers van OnePlus zouden groot fan zijn van de basketbalspeler. Op het hoofdkantoor in het Chinese Shenzen zouden zelfs levensgrote posters met zijn afbeelding erop hangen. De OnePlus 5 is dan dus een ode aan de Amerikaanse basketbalspeler.

Of dat de echte reden is, is maar zeer de vraag. De verklaring van de fabrikant zou waarschijnlijk in het leven zijn geroepen om Amerikaanse consumenten in de luren te leggen en te overtuigen om niet een Samsung of een iPhone te kopen, maar om een Chinese OnePlus te kopen.

Naar verluidt krijgt de OnePlus 5 een Snapdragon 835 processor, voorzien van 6GB werkgeheugen en tenminste 128GB opslaggeheugen. Mogelijk werkt de fabrikant aan twee verschillende varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...