• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft onlangs een foto van de OnePlus 5 naar buiten gebracht. Het gaat hier om een eigen, officiële foto. Daarmee krijgen consumenten alvast een indruk van hoe het nieuwe toestel eruit zal komen te zien. Opmerkelijk is de stap van OnePlus niet echt; het merk staat erom bekend de geruchtenmachine vlak voor introductie van een nieuw toestel flink te voeden.

De achterkant van de OnePlus 5 zal geen verrassing meer zijn. Die foto heeft het bedrijf zelf alvast naar buiten gebracht. Het komt niet vaak voor dat smartphonefabrikanten dat doen, maar OnePlus wil alvast zoveel mogelijk aandacht trekken.

OnePlus 5 lijkt op iPhone 7 Plus

Wie naar de foto van de OnePlus 5 kijkt, komt tot de conclusie dat het ontwerp ergens op lijkt. De gelijkenissen met de iPhone 7 Plus (matzwart) zijn behoorlijk te zien. Zo kiest ook OnePlus voor dezelfde horizontale dubbele camera, antennestrepen aan de bovenkant van het toestel en zelfs de knoppen zitten op dezelfde plek. Daarmee lijkt het erop dat OnePlus een doelgroep wil aanspreken die het ontwerp van de iPhone mooi vindt, maar daar niet zoveel voor wil betalen.

De OnePlus 5 wordt op 20 juni gepresenteerd als opvolgers voor de OnePlus 3 en de OnePlus 3T. De OnePlus 5 moet de concurrentie aangaan met dure smartphones van Samsung, Sony en Apple. De bedoeling is dan ook dat dit toestel het tegenvoorstel wordt op de high-end smartphones.

OnePlus 5 specificaties

Naar verluidt wordt de OnePlus 5 slechts 7 mm dik. Dat is op de foto goed te zien. Op de foto wordt duidelijk hoe dun de smartphone echt wordt. Daardoor slinkt de batterijcapaciteit wel een beetje. Mogelijk krijgt de OnePlus 5 een batterij van 3000 mAh.

Verder krijgt de nieuwe smartphone in ieder geval een dubbele camera. Het zou gaan om een camera tussen de 12- en 16-megapixel, voorzien van een kleurenlens en een zwart-witlens met ieder een andere resolutie. Daarnaast zijn er benchmarks gevonden van een toestel met 8GB werkgeheugen. Wel weten we al dat het toestel een Snapdragon 835-processor krijgt en mogelijk een 5,5 inch AMOLED-beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...