• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft onlangs een foto van de OnePlus 5 naar buiten gebracht. Het gaat hier om een eigen, officiële foto. Daarmee krijgen consumenten alvast een indruk van hoe het nieuwe toestel eruit zal komen te zien. Opmerkelijk is de stap van OnePlus niet echt; het merk staat erom bekend de geruchtenmachine vlak voor introductie van een nieuw toestel flink te voeden.

De achterkant van de OnePlus 5 zal geen verrassing meer zijn. Die foto heeft het bedrijf zelf alvast naar buiten gebracht. Het komt niet vaak voor dat smartphonefabrikanten dat doen, maar OnePlus wil alvast zoveel mogelijk aandacht trekken.

OnePlus 5 lijkt op iPhone 7 Plus

Wie naar de foto van de OnePlus 5 kijkt, komt tot de conclusie dat het ontwerp ergens op lijkt. De gelijkenissen met de iPhone 7 Plus (matzwart) zijn behoorlijk te zien. Zo kiest ook OnePlus voor dezelfde horizontale dubbele camera, antennestrepen aan de bovenkant van het toestel en zelfs de knoppen zitten op dezelfde plek. Daarmee lijkt het erop dat OnePlus een doelgroep wil aanspreken die het ontwerp van de iPhone mooi vindt, maar daar niet zoveel voor wil betalen.

De OnePlus 5 wordt op 20 juni gepresenteerd als opvolgers voor de OnePlus 3 en de OnePlus 3T. De OnePlus 5 moet de concurrentie aangaan met dure smartphones van Samsung, Sony en Apple. De bedoeling is dan ook dat dit toestel het tegenvoorstel wordt op de high-end smartphones.

OnePlus 5 specificaties

Naar verluidt wordt de OnePlus 5 slechts 7 mm dik. Dat is op de foto goed te zien. Op de foto wordt duidelijk hoe dun de smartphone echt wordt. Daardoor slinkt de batterijcapaciteit wel een beetje. Mogelijk krijgt de OnePlus 5 een batterij van 3000 mAh.

Verder krijgt de nieuwe smartphone in ieder geval een dubbele camera. Het zou gaan om een camera tussen de 12- en 16-megapixel, voorzien van een kleurenlens en een zwart-witlens met ieder een andere resolutie. Daarnaast zijn er benchmarks gevonden van een toestel met 8GB werkgeheugen. Wel weten we al dat het toestel een Snapdragon 835-processor krijgt en mogelijk een 5,5 inch AMOLED-beeldscherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Motorola komt volgende week met Moto Z2

Motorola komt volgende week met de Moto Z2. De fabrikant heeft de datum zelf bevestigd door middel van een aankondiging. Dat doet het bedrijf met een zogenaamde ‘save the date’-aankondiging.

Lees verder...

‘iPhone 8 krijgt draadloos opladen en is waterdicht’

De nieuwe iPhone 8 is waterdicht en krijgt een mogelijkheid om draadloos op te laden. Dat zegt een topman van Wistron, een van de twee assemblagebedrijven die de iPhone 8 voor Apple in elkaar zet.

Lees verder...

Honor presenteert vlaggenschiptoestel Honor 9

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft deze week de Honor 9 gepresenteerd. De Honor 9 is de nieuwste smartphone van Honor en is het vlaggenschiptoestel voor dit jaar. Om die reden heeft het Chinese smartphonebedrijf flink uitgepakt.

Lees verder...

Sony Xperia L1 in Nederland te koop

Het heeft even geduurd, maar de Sony Xperia L1 is eindelijk in Nederland te koop. Het toestel kost in ons land 199 euro. De verkoop van het toestel heeft in Nederland lang op zich laten wachten. De verwachting was dat het toestel twee maanden geleden al in de verkoop zou gaan, maar die verwachting kon Sony niet waarmaken.

Lees verder...