Vanaf dit weekend kan iedereen een OnePlus 2 online bestellen. Tot voor kort moesten consumenten een uitnodiging hebben om een toestel te kunnen bestellen bij de fabrikant, maar dat is nu niet meer nodig.

De Chinese smartphone fabrikant zegt dat consumenten vanaf 5 december altijd een OnePlus 2 kunnen bestellen. Volgens het bedrijf was het invitesysteem een goede manier om de schaarste rondom het toestel het hoofd te kunnen bieden. Veel consumenten en websites trokken die schaarste al in twijfel.

OnePlus Two

Invitesysteem
Een half jaar geleden werd de OnePlus 2 geïntroduceerd. De fabrikant heeft nu al besloten te stoppen met het invitesysteem. Dat is aanzienlijk eerder dan toen de OnePlus One in de markt gezet werd. De OnePlus2 is een aantrekkelijke smartphone dankzij haar aanzienlijk scherpe verkoopprijs van 339 euro. Dat terwijl de telefoon zich op gebied van specificaties kan meten aan toestellen als de Samsung Galaxy S6 en de Sony Xperia Z5.

Er is maar één telefoon van OnePlus waarvoor klanten een uitnodiging nodig blijven hebben. Dat is de OnePlus X.

Marketinginstrument
Door de telefoons alleen aan te bieden als een klant een uitnodiging heeft, ontstond er een soort schaarste. Daarmee werd de populariteit van de smartphone vergroot. OnePlus wil graag meer toestellen verkopen en stapt daarom nu af van het invitesysteem. Het marketinginstrument blijkt bij het nieuwe toestel minder goed te werken dan bij de OnePlus One.

Naast een 5,5 inch scherm, een Qualcomm Snapdragon 810 processor en 3 gigabytewerkgeheugen beschikt het toestel ook over een USB Type C-aansluiting. Daarmee is de smartphone een high range toestel voor een mid-range prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *