• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus is een half jaar na introductie van de OnePlus 3T al weer gestopt met de verkoop van het toestel. Het toestel werd vorig jaar november op de markt gebracht, maar vanaf nu geldt het principe dat er geen nieuwe toestellen meer gemaakt worden en de huidige voorraad verkocht zal worden.

Als de huidige voorraad op is, stopt de fabrikant met de verkoop van het toestel. Dat schrijft een medewerker van de Chinese smartphoneproducent op haar eigen forum.

OnePlus stopt nu al met OnePlus 3T

Het is betrekkelijk vroeg om nu al te stoppen met de verkoop van een toestel. De OnePlus 3T is amper een half jaar op de markt, of de smartphonefabrikant trekt de stekker alweer uit de productie van het toestel. De fabrikant vertelt niet precies waarom het bedrijf wil stoppen met de productie, maar inmiddels is al duidelijk dat de OnePlus 5 onderweg is. Er is een goede kans dat het bedrijf het toestel binnenkort wil introduceren en dan snel aan de verkoop wil beginnen.

Het creëren van schaarste is een marketingtruc die het bedrijf vaker heeft gebruikt. Wel benadrukt OnePlus dat de OnePlus 3 en de 3T gewoon updates zullen krijgen. Leden op het forum zijn daar kritisch over. Zij wijzen de fabrikant erop dat de fabrikant hetzelfde beloofde toen de OnePlus X en de OnePlus 2 uit de handel werden gehaald, maar dat updates uitbleven. Daarop startten gebruiken vorige maand nog een actie.

Op weg naar OnePlus 5

OnePlus beloofde bij het uit de handel halen van de OnePlus 2 en OnePlus 2X dat de toestellen regelmatig updates zouden krijgen, maar dat gebeurde niet. De update naar Android 6.0 liet erg lang op zich wachten. Waarschijnlijk zal het bedrijf helemaal geen update naar Android 7.0 voor de OnePlus 2 meer uitbrengen. Gebruikers zijn bang dat nu hetzelfde met de OnePlus 3T zal gebeuren.

Het gebeurt wel vaker dat telefoonfabrikanten een toestel uit de handel halen, als het toestel binnenkort een opvolger krijgt. Eerder kondigde het Chinese bedrijf al aan dat de volgende smartphone OnePlus 5 gaat heten en al in ontwikkeling is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...