• Dennis
  • 0

OnePlus schrapt de update naar Android 7.0 Nougat voor de OnePlus 2. Daarmee is het toestel nu officieel een verouderd model geworden. Eerder beloofde de Chinese smartphoneproducent nog dat de OnePlus 2 een update zou krijgen naar het nieuwere besturingssysteem, maar die belofte trekt het merk nu toch weer in.

Tijdens een interview met Android Authority gaf OnePlus aan geen updates meer te willen uitbrengen voor de OnePlus 2.

Belofte OnePlus 2 gebroken

De Chinese smartphonefabrikant geeft aan geen nieuwe updates voor de OnePlus 2 uit te willen brengen. Dat is een gebroken belofte, want eerder zei OnePlus nog aan een update naar Android 7.0 Nougat te werken. Daarover bestond eerder al twijfel, maar de producent sprak die pessimistische geruchten tegen. Nu trekt OnePlus de belofte toch in.

Daarmee breekt OnePlus ook nog een andere belofte. OnePlus beloofde bij introductie van het toestel dat het bedrijf het toestel tenminste twee jaar zou ondersteunen, onder meer met software updates. Ook dat gaat nu niet meer door. OnePlus wilde in het interview niet te veel vertellen over waarom de update voor de OnePlus 2 toch niet door kan gaan. Volgens OnePlus is een belangrijke reden om niet te updaten, het ontbreken van infrastructuur om zelf nog langer software te kunnen ontwikkelen voor de OnePlus 2.

Die infrastructuur is de afgelopen jaren verbeterd, waardoor andere toestellen de update waarschijnlijk wel krijgen. Het bedrijf heeft er echter geen goed moment voor gekozen om de belofte nu te brengen. Op 20 juni zal het bedrijf de OnePlus 5 presenteren. Dat toestel wordt in ieder geval duurder dan alle voorgangers.

Wie koopt de OnePlus 5?

Vraag blijft wie dan de OnePlus 5 zal kopen. OnePlus heeft de afgelopen maanden een negatieve reputatie opgebouwd. Steeds meer beloftes die het bedrijf in het verleden heeft gedaan, bleken achteraf niet veel waard. Het is maar de vraag of de OnePlus 3 en OnePlus 3T wel de beloofde ondersteuning krijgen. Daardoor zullen veel voormalige fans van het bedrijf twijfelen of ze weer een nieuwe OnePlus 5 zullen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...