• Dennis
  • 0

OnePlus schrapt de update naar Android 7.0 Nougat voor de OnePlus 2. Daarmee is het toestel nu officieel een verouderd model geworden. Eerder beloofde de Chinese smartphoneproducent nog dat de OnePlus 2 een update zou krijgen naar het nieuwere besturingssysteem, maar die belofte trekt het merk nu toch weer in.

Tijdens een interview met Android Authority gaf OnePlus aan geen updates meer te willen uitbrengen voor de OnePlus 2.

Belofte OnePlus 2 gebroken

De Chinese smartphonefabrikant geeft aan geen nieuwe updates voor de OnePlus 2 uit te willen brengen. Dat is een gebroken belofte, want eerder zei OnePlus nog aan een update naar Android 7.0 Nougat te werken. Daarover bestond eerder al twijfel, maar de producent sprak die pessimistische geruchten tegen. Nu trekt OnePlus de belofte toch in.

Daarmee breekt OnePlus ook nog een andere belofte. OnePlus beloofde bij introductie van het toestel dat het bedrijf het toestel tenminste twee jaar zou ondersteunen, onder meer met software updates. Ook dat gaat nu niet meer door. OnePlus wilde in het interview niet te veel vertellen over waarom de update voor de OnePlus 2 toch niet door kan gaan. Volgens OnePlus is een belangrijke reden om niet te updaten, het ontbreken van infrastructuur om zelf nog langer software te kunnen ontwikkelen voor de OnePlus 2.

Die infrastructuur is de afgelopen jaren verbeterd, waardoor andere toestellen de update waarschijnlijk wel krijgen. Het bedrijf heeft er echter geen goed moment voor gekozen om de belofte nu te brengen. Op 20 juni zal het bedrijf de OnePlus 5 presenteren. Dat toestel wordt in ieder geval duurder dan alle voorgangers.

Wie koopt de OnePlus 5?

Vraag blijft wie dan de OnePlus 5 zal kopen. OnePlus heeft de afgelopen maanden een negatieve reputatie opgebouwd. Steeds meer beloftes die het bedrijf in het verleden heeft gedaan, bleken achteraf niet veel waard. Het is maar de vraag of de OnePlus 3 en OnePlus 3T wel de beloofde ondersteuning krijgen. Daardoor zullen veel voormalige fans van het bedrijf twijfelen of ze weer een nieuwe OnePlus 5 zullen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Motorola komt volgende week met Moto Z2

Motorola komt volgende week met de Moto Z2. De fabrikant heeft de datum zelf bevestigd door middel van een aankondiging. Dat doet het bedrijf met een zogenaamde ‘save the date’-aankondiging.

Lees verder...

‘iPhone 8 krijgt draadloos opladen en is waterdicht’

De nieuwe iPhone 8 is waterdicht en krijgt een mogelijkheid om draadloos op te laden. Dat zegt een topman van Wistron, een van de twee assemblagebedrijven die de iPhone 8 voor Apple in elkaar zet.

Lees verder...

Honor presenteert vlaggenschiptoestel Honor 9

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft deze week de Honor 9 gepresenteerd. De Honor 9 is de nieuwste smartphone van Honor en is het vlaggenschiptoestel voor dit jaar. Om die reden heeft het Chinese smartphonebedrijf flink uitgepakt.

Lees verder...

Sony Xperia L1 in Nederland te koop

Het heeft even geduurd, maar de Sony Xperia L1 is eindelijk in Nederland te koop. Het toestel kost in ons land 199 euro. De verkoop van het toestel heeft in Nederland lang op zich laten wachten. De verwachting was dat het toestel twee maanden geleden al in de verkoop zou gaan, maar die verwachting kon Sony niet waarmaken.

Lees verder...