• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus gaat de verkoop van haar nieuwste toestel, de OnePlus 3, een maand stilleggen in een aantal landen. De maatregel gaat in vanaf 9 augustus.

Volgens de fabrikant is het stilleggen van de verkoop noodzakelijk, omdat het te maken heeft met een grotere vraag naar het toestel dan het had verwacht. Daardoor kan de fabrikant de snelheid van de verkoop niet bijhouden met de productie.

OnePlus 3

OnePlus 3 maand niet verkrijgbaar

Carl Pei, de oprichter van OnePlus, heeft zelf bekendgemaakt dat het bedrijf de verkoop van het toestel in een aantal Europese landen tussen 9 augustus en 12 september zal staken. Dat is noodzakelijk omdat de vraag veel hoger ligt dan de productie.

Daarom heeft OnePlus besloten in de volgende landen de verkoop een maand lang stil te leggen: België, Bulgarije, Cyprus, Estland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje en Tsjechië. In het rijtje is Nederland ook genoemd. Daarnaast zal OnePlius de verkoop ook een maand staken in Hong Kong.

Het Chinese bedrijf zegt dat de verkoop in bovengenoemde landen ‘boven verwachting’ hoog is. De levertijden van het toestel lopen verder op dan de fabrikant wenselijk vindt. Het is de eerste keer dat OnePlus de verkoop stopt. Voorheen werkte het bedrijf met uitnodigingssystemen, waardoor het bedrijf de verkoop en de productie in de pas kon laten lopen. De fabrikant werkt tijdens de verkoopstop aan een nieuwe voorraad, zodat het in de toekomst problemen met de levering kan voorkomen.

Twijfel

Toch hebben deskundigen twijfels over de uitlatingen van Pei. Met het uitnodigingssysteem wist OnePlus een schaarste op de smartphones te creëren. Het bedrijf heeft dat systeem nu achter zich gelaten en het lijkt erop dat een verkoopstop eerder een nieuwe marketingstrategie is, dan dat er zich echt problemen voordoen. De aankondiging is immers al lang van tevoren, waarmee het de schijn tegen krijgt. Er zit immers een grote kans in dat OnePlus wil speculeren over een tijdelijke verkoopstop, zodat geïnteresseerden nu besluiten de smartphone alsnog te kopen. Het tijdstip is immers ook behoorlijk verdacht: uitgerekend concurrenten als Samsung en Apple komen binnen deze tijdspanne met nieuwe smartphones.

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 3 is voorlopig verkrijgbaar tot en met 9 augustus. Het toestel kost 399 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...