• Dennis
  • 0

De Chinese smartphonefabrikant OnePlus werkt mogelijk aan een grotere variant van de OnePlus 3. Dat zegt een analist. Mogelijk zou OnePlus werken aan een variant met Quad HD-display of een snellere chipset.

Het is niet precies duidelijk wat we mogen verwachten en of de voorspellingen van de analist betrouwbaar zijn. Het gaat om de analist Pan Jiutang, die het regelmatig bij het juiste eind heeft. Toch is het verstandig de geruchten met een flinke korrel zout te nemen.

OnePlus X

OnePlus 3 Plus

OnePlus zette onlangs een verkoopstop in. Inmiddels is het toestel weer op de markt. Volgens de fabrikant kon de producent de grote vraag naar het toestel niet bijbenen. De levertijd van de OnePlus 3 ligt momenteel op ongeveer vier werken.

Jiutang beweert dat de Chinese mobieltjesmaker bezig is met de ontwikkeling van een Plus-variant. Het toestel zou een Quad HD-display van 2560 bij 1440 pixels krijgen. Daarmee is het toestel geschikt voor bijvoorbeeld virtual reality, vermits het toestel ook een betere accu krijgt. Daarnaast zou ook het scherm in omvang toenemen.

De uitspraken van Jiutang moeten worden opgevat met een korrel zout. Toch had de analist het in het verleden wel vaker bij het juiste eind en is het dus mogelijk dat OnePlus inderdaad een nieuw product aan het ontwikkelen is.

OnePlus 4

Er gaan zo nu en dan geruchten de ronde dat OnePlus zou werken aan de OnePlus 4. De fabrikant zou het toestel in 2017 uit de doeken willen doen. Op die manier kan het model dan concurreren met de Galaxy S8 van Samsung. De OnePlus 3 werd in juni dit jaar gepresenteerd. Het is dus goed mogelijk dat we pas halverwege volgend jaar de nieuwe OnePlus 4 mogen verwachten.

Op gebied van specificaties is daarnaast vrij weinig duidelijk. Zo zijn er speculaties dat de fabrikant kiest voor een 4K-scherm met 8GB intern werkgeheugen en maximaal 128GB opslag. Daarnaast zou OnePlus een Snapdragon quadcore-chipset willen gebruiken. OnePlus staat bekend om zijn goede hardware tegen een scherpe prijs. Toch lijkt de nieuwe OnePlus 4 nog ver weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...