• Bjorn
  • 0

Bij veel toestellen is de opslagcapaciteit uitbreidbaar, meestal door middel van een Micro SD kaart. Zoals bekend is dat niet het geval bij de Samsung Galaxy S6. Dit hoeft niet voor grote problemen te zorgen, maar de software van het topmodel neemt 9 GB in beslag. Daardoor kan er wel erg weinig ruimte overblijven voor resterende opgeslagen bestanden op je telefoon.

Mocht je een Galaxy S6 of S6 Edge willen aanschaffen met een opslagcapaciteit van 32 GB, dan moet je er rekening mee houden dat je niet alle ruimte zelf kunt vullen. Wanneer je namelijk alle applicaties die op deze telefoon zijn meegeleverd hebt bijgewerkt, zal er zo’n 9 GB in beslag genomen worden. Dit houdt in dat je 23 GB zelf kunt gebruiken voor foto’s, video’s, muziek en andere bestanden die je wilt opslaan op je apparaat.

Vergelijken met andere toestellen

De ruimte die de software van de Galaxy S6 en S6 Edge in beslag neemt, lijkt aan de ruime kant. Maar je moet natuurlijk niet vergeten dat je hier veel applicaties en functies voor terug krijgt. De HTC One M9 heeft namelijk ook 23 GB opslagruimte over na installatie van alle standaard applicaties. De Nexus 6 houdt wat meer ruimte over op een toestel met 32 GB aan opslagruimte, namelijk 26 GB. Sommige toestellen zullen aan standaard software een stuk minder ruimte in beslag nemen, maar dan beschik je natuurlijk ook over minder functies.

Samsung Galaxy s6 ontzettend populair

Wat zijn de consequenties?

Omdat er geen ruimte is in dit toestel voor een Micro SD kaart, zul je het moeten doen met de aanwezige opslagcapaciteit. Mocht je dus sterk twijfelen of de overige 23 GB genoeg is voor je eigen gebruik, is het misschien aan te raden de Galaxy S6 of S6 Edge met meer opslagcapaciteit aan te schaffen. Het is natuurlijk zonde wanneer je er later achterkomt toch over te weinig ruimte te beschikken, want het is achteraf niet mogelijk dit uit te breiden. Bedenk dus goed van te voren wat goed bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...