• Dennis
  • 0

Samsung is van plan om een nog grotere Samsung Galaxy Note uit te brengen. De nieuwe Galaxy Note 6 komt in 2016 uit. Volgens bronnen is de fabrikant uit Korea van plan een nog groter beeldscherm te maken. Het beeldscherm voor de nieuwe Galaxy Note-serie zou 6 inch groot worden.

De afgelopen drie jaar veranderde al veel aan het innerlijk en uiterlijk van de Samsung Galaxy Note, maar bleef de grootte van het beeldscherm gelijk. Alle Notes hadden tot nu toe een schermdiagonaal van 5,7 inch, maar Samsung zou in 2016 de nieuwe Note een scherm van 6 inch mee willen geven.

Aanzichten Galaxy S7

 

Nauwkeurige details
Het gerucht over een groter scherm is niet uit de lucht gegrepen. Producenten van hoesjes en cases hebben inmiddels nauwkeurige details gekregen over hoe de Galaxy S7 serie eruit zal komen te zien. Samsung geeft die informatie meestal erg vroeg, zodat accessoiresmakers tijd genoeg hebben om nieuwe hoesjes en cases te kunnen maken. ITSkins vertelde aan de goed geïnformeerde website GSM Arena dat er volgend jaar twee Galaxy S7’s komen. Het beeldscherm zal vermoedelijk 5,1 of 5,2 inch worden. Eén toestel krijgt een lengte van 143,4 mm,  een breedte van 70.8 mm en een dikte van 6.94 mm. Die maten komen overeen met de huidige maten van de Samsung Galaxy S6. Daarmee lijkt het erop dat de Samsung Galaxy S7 op gebied van uiterlijk niet veel zal veranderen. De Samsung Galaxy S7 zal dus vooral intern forse verbeteringen krijgen. Toch zijn er aan de buitenkant – als we de hoesjes goed aflezen – toch wat veranderingen te zien. De hometoets wordt niet langer ovaalvormig, maar rechthoekig. Daardoor zou het beeldscherm van de Galaxy S7 mogelijk iets groter kunnen zijn, zonder dat daardoor het toestel ook groter wordt. Daarnaast is er een sleufje aan de zijkant zichtbaar. HEt gaat mogelijk om het slot voor de simkaart. Eerder geruchten zeggen dat de nieuwe Galaxy S7 over een MicroSD-slot zal beschikken, maar er is geen extra sleuf op de hoesjes van ITSkins te zien. Samsung kreeg vorig jaar veel kritiek toen het voor het eerst smartphones uitbracht, waarbij het niet mogelijk is de opslagcapaciteit uit te breiden.

Dat Samsung nu al details geeft aan hoesjesmakers, is niet gek. De fabrikant geeft de details meestal vroeg vrij, zodat accessoiremakers genoeg tijden hebben om hun producten te ontwikkelen. Naar verluidt zou de Koreaanse fabrikant de nieuwe serie al in januari of februari van 2016 willen aankondigen.

Groter scherm voor Note 6
Doordat het beeldscherm van deze familie groter wordt, kunnen we ook stellen dat het beeldscherm van de Galaxy Note 6 vermoedelijk vergroot zal worden. De eerste berekeningen wijzen op een scherm van ongeveer 6 inch in diameter. De Samsung Galaxy Note 6 zou in 2016 aangekondigd worden en is dan de opvolger van de Note 5 of de Galaxy S6 Edge Plus. De hoesjesmaker heeft inmiddels de eerste 3D-modellen van de nieuwe hoesjes naar buiten gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...