• Dennis
  • 0

De augmented reality game Pokémon GO gooit op dit moment hoge ogen. Het is een wereldwijde hit en er zijn miljoenen mensen op zoek naar Pokémon-karakters om ze te volgen. De game werd in korte tijd zo’n succes, dat in sommige landen, waaronder Nederland, de officiële release werd uitgesteld.

Daardoor hebben veel gebruikers zich gewaagd aan het zogenoemde sideloaden: zij downloaden de installatiebestanden van een onbetrouwbare derde partij.

Pokémon Go

Pokémon GO heeft malware

Inmiddels zijn er de eerste Pokémon GO-versies opgedoken die worden misbruikt door cybercriminelen. Het spel is officieel uitgebracht in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Er zijn talloze Nederlandse spelers die de app hebben gedownload via een website. Als de game niet direct uit de Play Store wordt gedownload, is de kans groter dat het bestand is besmet met malware.

Dit omdat de controle vanuit Google ontbreekt. Bij bepaalde installaties van Pokémon GO is inderdaad bewezen dat het spel malware bevat. Dat meldt Motherboard. Bij installatie van de app krijgen gebruikers meteen te maken met malware. Tijdens de installatie wordt een backdoor op de smartphone geïnstalleerd, waardoor kwaadwillenden gemakkelijk toegang tot gegevens kunnen krijgen. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de contactpersonenlijst of toegang tot de camera, wanneer deze normaalgesproken niet aan zou staan.

Game misbruikt door criminelen

Het spel zorgt ook in de echte wereld voor een hoop problemen. Uit Amerika komen inmiddels de eerste probleemberichten voort en ook de politie Amsterdam heeft al gewaarschuwd voor het spel. In de Verenigde Staten gebruikten misdadigers het spel om zo iemand te beroven. Er werd een virtueel karakter op de parkeerplaats neergelegd, waardoor spelers erop afkwamen. Zij werden vervolgens overvallen door criminelen die achter een zwarte auto zaten. Dat schrijft de politie van Missouri op Facebook.

In Australië zijn gevallen bekend waar Pokémon-karakters zich hadden opgehoopt in het politiebureau. De Amsterdamse politie waarschuwt dat het niet de bedoeling is dat spelers Pokémon gaan zoeken in het politiebureau. De politie van Den Haag maakt zich geen zorgen en deed zelfs mee met de zoektocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...