Samsung heeft goed geboerd bij de voorverkoop van de nieuwe Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Volgens het Koreaanse bedrijf heeft Samsung maar liefst 2,5 keer zoveel pre-orders binnengekregen in vergelijking met de voorverkoop van de Samsung Galaxy S6-lijn vorig jaar. De nieuwe toestellen zijn sinds vorige week vrijdag verkrijgbaar.

Met de veelbelovende verkoopcijfers mag Samsung zich in zijn handjes knijpen. De introductie van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge maken een vliegende start in Europa.

Samsung Galaxy S7 Box

Vaker besteld

De nieuwe Galaxy’s zijn in België, Nederland en Luxemburg in de voorverkoop ruim 2,5 keer zo vaak verkocht als de Samsung Galaxy S6-familie vorig jaar. Samsung heeft dezelfde denkfout als vorig jaar gemaakt. Toen ging de fabrikant er ook vanuit dat de Galaxy zonder Edge het vaakst verkocht zou worden en dus werd dat model vaker geproduceerd. Maar uit cijfers van Samsung zelf, blijkt die verwachting niet te kloppen.

Europeanen zijn namelijk vooral geïnteresseerd in de duurdere Samsung Galaxy S7 Edge. Van alle toestellen die werden besteld in de voorverkoop bleek het in 61 procent van de gevallen om de Edge-versie te gaan. De Samsung Galaxy S7 Edge beschikt over een groter beeldscherm van 5,5 inch en is over beide randen van het toestel gebogen. Uit eerdere cijfers bleek dat er voor iedere 100 geproduceerde Galaxy S7-toestellen, 73 Samsung Galaxy S7 Edge-toestellen werden geproduceerd.

Vorige week kwamen de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge in de Benelux en 58 andere landen beschikbaar. Op verschillende verkoopplekken ontstond meteen op de eerste dag van verkoop een rij van gegadigden die de nieuwe telefoon wilden bemachtigen,

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S7 kost 699 euro. De Samsung Galaxy S7 Edge kost 100 euro meer en heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro. Beide smartphones zijn uitgerust met een MicroSD-kaartslot, waarmee de interne opslagcapaciteit valt uit te breiden. Bij de Galaxy S6-familie ontbrak die mogelijkheid, waardoor Samsung vorig jaar forse kritieken mocht ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *