Het dochterbedrijf van Huawei, Honor, gaat op 1 augustus in China een gigantische phablet presenteren aan het publiek. Het gaat om de Honor Note 8, met een beeldschermdiagonaal van maar liefst 6,6 inch.

Het gemiddelde beeldschermformaat ligt dit jaar op ongeveer 5 inch, maar in Aziatische landen zijn phablets met een behoorlijk groot formaat mateloos populair. Om in te spelen op de vraag van de Aziatische smartphonemarkt, wil Honor een grote smartphone uitbrengen. Een phablet is in principe een smartphone van tabletformaat.
Honor Note 8

Honor Note 8 is onderweg

Het dochtermerk van Huawei presenteert op 1 augustus de Honor Note 8. Dat blijkt uit een teaser van Honor in China. Honor verklapt alvast dat het beeldscherm een 2K-resolutie zal krijgen.

Verder heeft de Chinese keuringsinstantie Tenaa de meeste details al vrijgegeven, waardoor de meeste informatie rondom het nieuwe toestel al gelekt is. De Honor Note 8 zal een gigantisch scherm van 6,6 inch krijgen. Het toestel is daarmee meer een kleine tablet dan een smartphone. Verder zullen er verschillende varianten van het toestel uitkomen, zodat de smartphone goed aansluit bij het budget van de Chinese doelgroepen.

Honor Note 8 in twee uitvoeringen

De Honor Note 8 zal in twee verschillende uitvoeringen worden uitgebracht. Ten eerste beschikt de goedkope uitvoering over een Kirin 950-processor, bestaande uit een 2,3 GHz en een 1,8 GHz quad-core processor. De smartphone beschikt over 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. De duurdere uitvoering heeft een Kirin 955 processor, een octa-core processor de beschikt uit een 2,5 GHz en een 1,8 GHz quad-core processor. De telefoon wordt aangestuurd door 4 gigabyte werkgeheugen en 64 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Verder beschikken beide versies over een 13 megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel en een 8 megapixelcamera aan de voorkant van het toestel. De smartphones hebben een vingerafdruksensor en een USB-type C poort.

Prijzen en beschikbaarheid

De Honor Note 8 wordt op 1 augustus aan het publiek getoond in China. Het lijkt er gezien het formaat van het toestel niet op dat het toestel naar Europa of Nederland zal komen. Direct uit de doos draait de Honor Note 8 op Android 6.0 Marshmallow. De prijzen van beide varianten zijn nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *