Apple staat op het punt om de productie van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus naar beneden bij te schroeven. In het eerste kwartaal van 2016 zullen er maar liefst 30 procent minder iPhone 6S telefoons geproduceerd worden. 

De verkoopresultaten van beide toestellen zijn niet naar wens. Oorspronkelijk dacht Apple dat het voorkoopniveau van de toestellen op zelfde hoogte als de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zou blijven, maar die verwachting kwam niet uit. Daarom besloot het bedrijf uit Cupertino de productie te verlagen. 

iPhone 6S

Tussenmodel
Apple had verwacht dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus goed zouden verkopen, maar de verkoop blijft nu toch een beetje achter. Dat komt mede door de hoge dollarkoers. Het toestel is in Nederland te koop vanaf 750 euro, en dat is 50 euro meer in vergelijking met vorig jaar. Bovendien is de iPhone 6S slechts een tussenmodel en is er weinig vernieuwd. De toestellen hebben meer RAM-werkgeheugen, een betere camera en Force Touch gekregen, maar die functies weten niet genoeg consumenten over de streep te trekken.

Het lijkt erop dat de meeste consumenten wachten op de introductie van de Apple iPhone 7 in september. Naar verwachting krijgt dat toestel wel een vernieuwend ontwerp en zal de smartphone om die reden beter verkopen.

Voorraden
Bij Apple smartphones is het een goed gebruik dat consumenten moeten wachten vanwege de schaarse voorraad. Maar de voorraden zijn nu behoorlijk door de tegenvallende verkoop in Europa en China. Daarom wil Apple eerst de voorraden opmaken alvorens weer nieuwe smartphones te produceren. Apple verwacht dat in het tweede kwartaal van 2016 de productie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus weer op normaal niveau zal zijn.

Beurs
De beurzen reageren negatief op het nieuws. Het aandeel van Apple daalde met 2,64 procent, wat goed is voor een verlaging van miljarden dollars. Apple is het meest waardevolle bedrijf ter wereld met een waarde van ongeveer 700 miljard euro’s. Eind december werd al bekend dat Apple in het laatste kwartaal 5 tot 10 procent minder iPhones zou verkopen dan verwacht werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *