• Dennis
  • 0

Een gebruiker van het Amerikaanse forum Reddit beweert dat hij de hand heeft weten te leggen op de volledige specificaties van de LG G5. De gebruiker in kwestie publiceerde vaker specificaties van mobiele telefoons die nog niet verschenen waren. We moeten de specificaties misschien met een korreltje zout nemen. De track-record van de gebruiker is namelijk twijfelachtig: de ene keer klopten zijn publicaties, terwijl hij er de andere keer mijlenver naast zat.

LG G5

Geruchten
Over de nieuwe LG G5 is nog maar weinig bekend. Er wordt niet veel gespeculeerd en LG lijkt lekken vanuit fabrikanten tegen te gaan. In november kwam het gerucht op gang dat LG zou kiezen voor een metalen unibody behuizing. Daarnaast kwamen er al vaker wat specificaties naar buiten. De eerder verschenen specificaties rijmen niet met de gegevens die de Reddit-gebruiker naar buiten heeft gebracht.

Daardoor lijkt het erop dat de informatie niet helemaal betrouwbaar is, maar het is maar de vraag welk gerucht waar is en welke niet.

Specificaties
Zo beweert de Reddit-gebruiker dat de LG G5 een 5,3 inch QHD-beeldscherm krijgt. Chinese bronnen hebben het over een 5,6 inch formaat, wat gezien het formaat van de LG G4 een stuk aannemelijker lijkt.

Net als eerdere geruchten zou de LG G5 een Qualcomm Snapdragon 820-processor aan boord hebben. Het nieuwe toestel zou beschikken over 3 gigabyte werkgeheugen.

De geruchten over de gebruikte camera’s zijn tegenstrijdig. De Reddit-gebruiker heeft het over een 16-megapixelcamera en een 8 megapixel-camera aan de achterkant. De voorzijde zou een 8-megapixel frontcamera gebruiken. Maar Chinese bronnen beweren dat LG een 21-megapixelcamera aan de achterkant wil gebruiken en een 8 megapixelcamera aan de voorkant.

Behuizing
LG kiest waarschijnlijk voor een unibody behuizing. Daardoor is de accu niet meer te vervangen. Wel zou de LG G5 een MicroSD-kaartslot krijgen, waarmee de opslagcapaciteit uit te breiden is. Daarnaast gaan er geruchten dat de G5 uitgerust zal worden met een USB Type-c-aansluiting en een luchtdrukmeter.

Prijzen en beschikbaarheid
Over de prijzen is nog niets bekend. De introductie van de LG G5 wordt, gezien eerdere releases, rond april of mei 2016 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...