• Dennis
  • 0

Er zijn renders opgedoken die bevestigen dat Huawei werkt aan de opvolger van de huidige Huawei P9, de Huawei P10. Het duurt nog wel even tot de Chinese smartphonefabrikant de smartphone uit zal brengen, maar op dit moment is er al veel informatie over de nieuwe smartphone uitgelekt.

Sinds deze maand gonst van het van de geruchten over de Huawei P10 binnen het geruchtencircuit. De geruchten werden vooral gevoed door een benchmark. Later doken er foto’s op waarvan beweerd wordt dat het hier om de Huawei P10 gaat. Inmiddels zijn er ook renders opgedoken, en het lijkt erop dat die renders door Huawei zelf gemaakt zijn.

Huawei P10

Renders Huawei P10 lijken op foto’s

De renders van de Huawei P10 lijken sterk op de foto’s die anderhalve week geleden al uitlekten. Het lijkt er dus op dat de geruchten kloppen. Een opmerkelijk detail is dat de renders twee varianten van de Huawei P10 tonen. De eerste uitvoering heeft een plat beeldscherm, terwijl de andere uitvoering een beeldscherm heeft dat tot over de randen is gebogen.

De Huawei P9 krijgt zeker een opvolger, want de fabrikant noemde het toestel vorige week nog een succes. Naar verluidt zou het toestel zo’n 9 miljoen keer zijn verkocht. Eerder doken er ook al benchmarks van het nieuwe toestel op, waardoor de geruchtenstroom alleen maar sterker werd.

Specificaties Huawei P10

De Huawei P10 krijgt waarschijnlijk een 5,5 inch groot beeldscherm met QHD-beeldschermresolutie. Het wordt de eerste smartphone van Huawei zelf die een dergelijk hoge resolutie krijgt. Verder zal het toestel worden uitgerust met de Kirin 960-processor, uit de stal van de smartphonefabrikant zelf. Dezelfde processor is ook te vinden in de Huawei Mate 9. Het gaat hier om een processor met vier 2,4 GHz kernen en vier 1,8 GHz kernen. Verder heeft het toestel mogelijk 6 gigabyte werkgeheugen en 256 gigabyte interne opslagcapaciteit.

Uiteraard zijn dit de specificaties van de meest uitgebreide versie van de Huawei P10 en er volgen mogelijk ook goedkopere uitvoeringen. Verder krijgt het toestel een 12 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorzijde. Onduidelijk is of de fabrikant weer samen gaat werken met Leica AG, die de lenzen ontwikkelt. De Huawei P10 komt mogelijk pas in april 2017 uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...