• Dennis
  • 0

Apple heeft een reparatieprogramma voor de iPhone 6S in het leven geroepen. Volgens het bedrijf uit Cupertino kan een klein aantal toestellen, geproduceerd tussen september en oktober 2015, kampen met batterijproblemen. Het bedrijf gaat de toestellen kosteloos repareren. Dat is coulanter dan de regeling waarbij Apple erkent een probleem te hebben met de displays van de iPhone 6. Gebruikers van dat toestel kunnen hun scherm tegen betaling laten repareren.

Het vervangen van de batterij is gratis. Het gaat hier niet om ontploffende batterijen, maar om een probleem waarbij de iPhone uit het niets uitvalt.

iPhone 6S

Stappenplan iPhone 6S

Gebruikers die de iPhone 6S hebben en problemen hebben met de batterij, kunnen zich melden bij de Apple Store of bij een Apple Servicepunt. Het gaat hier om de zogenaamde APR’s, erkende winkels die reparaties aan de smartphone uit mogen voeren. In de winkel wordt vervolgens het serienummer gecontroleerd en beslist of het toestel geproduceerd is tussen september en oktober 2015.

Als blijkt dat de toestellen inderdaad binnen deze periode vallen, zal Apple de batterij van het toestel kosteloos vervangen. Dat is een stuk coulanter dan het eerste reparatieprogramma dat Apple vorige week in leven riep. Het ging daarbij om schermproblemen met de iPhone 6. Volgens Apple gaat het hier niet om een productieprobleem, maar om beschadigingen die optreden als meerdere harde vallen.

Apple waarschuwt gebruikers van de iPhone 6S dat het niet eenvoudig is om de batterij te laten vervangen. Klanten die een iPhone 6S inleveren met schade, moeten eerst hun schade laten repareren alvorens de batterij vervangen wordt. Het gaat hier bijvoorbeeld om een kapotte display. In dat geval moet de display eerst worden vervangen, waarvoor de gebruiker zelf moet betalen. Daarna kan de batterij kosteloos worden vervangen.

Extra voorzichtig

Het lijkt erop dat Apple extra voorzichtig is met falende batterijen. Concurrent Samsung had onlangs problemen met de Samsung Galaxy Note 7, waarbij baterijen zomaar tot ontploffing kwamen of vlamvatten. Dat heeft Samsung behoorlijk wat marktaandeel gekost. Het lijkt er nu dus op dat Apple problemen met de batterij wil voorkomen en daarom kosteloos een nieuwe batterij aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...