De Samsung b2100i is dé onverwoestbare telefoon voor iedereen die een telefoon nodig heeft die tegen een stootje moet kunnen. De Samsung b2100i is voorzien van een extra stevige behuizing en is mede hierdoor bestand tegen zand, stof, modder en water. Het heldere 1,8 inch beeldscherm zorgt ervoor dat je in al deze omstandigheden toch een duidelijk overzicht van de benodigde informatie hebt.

Camera

Dit toestel is voorzien van een 1.3 megapixel camera die adequate foto’s maakt, verwacht geen foto’s van haarscherpe kwaliteit, maar deze mobiel is dan ook niet bedoeld voor mensen die opzoek zijn naar dergelijke functies. Dit is een robuuste telefoon voor de persoon hier expliciet naar op zoek is.

Display

De telefoon is voorzien van een duidelijk en helder display met een schermdiagonaal van 1,8 inch. Dit is geen groot beeldscherm maar het geeft de basisfuncties van de telefoon goed weer en dat is tenslotte het doel van deze zeer solide telefoon. Het scherm heeft geen touchfunctie, maar is mede daardoor wel bestand tegen water, zand, modder en stof. Dat maakt deze telefoon zeer geschikt voor mensen die veel fysiek werk verichten of veel met deze stoffen in aanraking komen in hun dagelijks leven.

Hardware

De b2100i is voorzien van een single-core processor die de telefoon en al zijn functies moeiteloos aandrijft. De b2100i is ook voorzien van Bluetooth 2.1 die hem in staat stelt aan een headset gekoppeld te worden om handsfree te kunnen telefoneren. Door het kleine display en de zeer goede Lithium-ion batterij is de telefoon in staat tot 9 uur gesprekstijd en heeft hij een standby-tijd van maarliefst 600 uur. De telefoon wordt Simlockvrij geleverd waardoor je snel van abonnement kunt wisselen en extern geheugen is toe te voegen doormiddel van een MiscroSD geheugenkaart.