• Dennis
  • 0

Samsung gaat deze week een update uitbrengen om het gebruikers moeilijker te maken hun Samsung Galaxy Note 7 op te laden en te gebruiken. De update wordt in Europa uitgerold. Voor Europese consumenten betekent dit, dat ze hun smartphone nog maar tot 30 procent op kunnen laden.

Op die manier wil Samsung bereiken dat consumenten hun gevaarlijke toestellen terugbrengen naar de fabrikant. Naar verluidt zijn er nog duizenden gebruikers in Europa die het toestel gebruiken en verzuimen deze terug te brengen. Het toestel heeft problemen met de accu en is daardoor brandgevaarlijk, of kan zelfs tot ontploffing komen.

Galaxy Note 7

Niet onder de indruk van waarschuwingen Samsung

De duizenden Europese gebruikers lijken tot nu toe nog niet echt onder de indruk zijn van de waarschuwingen van Samsung. Het toestel is gevaarlijk en om die reden wordt het al een aantal maandenlang teruggeroepen. Maar niet alle gebruikers van het toestel geven gehoor aan de oproep. Daarom bracht de fabrikant eerder al een update uit waarmee het toestel maar tot 60 procent opgeladen kon worden.

Het lijkt erop dat gebruikers het geen probleem vinden om slechts 60 procent van de capaciteit te kunnen benutten. Daarom brengt Samsung nu een verplichte update uit, waardoor slechts 30 procent van de batterij op te laden valt. Uiteindelijk zal Samsung ook nog een update uitbrengen die het onmogelijk maakt het toestel nog langer op te starten.

Blokkades Samsung Galaxy Note 7

Samsung probeert op alle mogelijke manieren gebruikers ertoe te bewegen hun foutieve producten in te leveren. Zo heeft het ook in andere landen al updates uitgerold waarmee het toestel helemaal niet meer op te laden valt. Verder blokkeren steeds meer telecomproviders in diverse landen de netwerktoegang, door een blokkade op het IMEI-nummer op te zetten.

Samsung zegt dat het bedrijf ook plannen heeft om in Europa het toestel te blokkeren of onklaar te maken. Het bedrijf heeft geen signalen dat in de Benelux gebruik wordt gemaakt van de Samsung Galaxy Note 7. Het toestel werd niet op grote schaal in ons land verkocht. Een aantal gebruikers zouden een dergelijk toestel hebben, maar die zouden al ingeleverd zijn, zo zegt het bedrijf zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...