• Dennis
  • 0

Samsung heeft de introductiedatum van de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus bevestigd. Eerder gingen er al geruchten dat de fabrikant op 29 maart in New York de nieuwe smartphones uit de doeken wil doen.

Het bedrijf heeft tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona bekendgemaakt dat de toestellen inderdaad op die datum en locatie worden gepresenteerd.

Niet op MWC

Dat is anders dan voorgaande jaren. Toen presenteerde Samsung steevast de nieuwe smartphones op het MWC in Barcelona. Dit jaar doet Samsung dat niet, vanwege ‘omstandigheden’. Het is goed mogelijk dat de fabrikant meer tijd wil steken in de kwaliteitscontroles op de nieuwe toestellen, om een debacle als dat met de Galaxy Note 7 te voorkomen.

Wel presenteerde Samsung een ander nieuw apparaat: de Samsung Galaxy Tab S3. Tijdens de persconferentie kregen de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus een paar minuten aandacht. Het bedrijf toonde een teaservideo waarin te zien is dat de smartphones inderdaad op 29 maart worden gepresenteerd.

Groter en nieuwe namen

De Samsung Galaxy S8-familie krijgen nieuwe namen, omdat beide toestellen een gebogen beeldscherm hebben. Daarom zal de nieuwe Samsung Galaxy S8 een gebogen beeldscherm met een formaat van 5,8 inch krijgen. De andere smartphone, de Samsung Galaxy S8 Plus krijgt een gebogen beeldscherm met een formaat van 6,2 inch. Een ‘plat model’ bestellen is dan dus niet meer mogelijk.

Verder zal Samsung de smartphones voorzien van een nieuwere processor van Qualcomm, of een nieuwe processor uit de Exynos-stal. De Nederlandse smartphones krijgen waarschijnlijk de eigen Exynos-processor. Daarnaast zou ook de fysieke homebutton mogelijk verdwijnen.

Geruchten

Er gaan al een tijd lang geruchten over de komst van de Samsung Galaxy S8-smartphones. De smartphones moeten het fiasco met de Note 7 goed maken. Al een paar weken werd 29 maart als datum genoemd waarop de smartphones geïntroduceerd zouden worden. Die datum is nu door het Zuid-Koreaanse bedrijf bevestigd. Verder is duidelijk dat de smartphones medio april in de verkoop zullen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...