• Dennis
  • 0

Samsung wil nog dit jaar een opbouwbare smartphone uitbrengen. Dat zeggen vooraanstaande analisten. Het is een publiek geheim dat Samsung bezig is met het experimenteren met smartphones waarbij gebruikers het scherm kunnen opvouwen.

De geruchten over een opvouwbaar toestel zijn niet nieuw. Al sinds 2013 gaan er verhalen dat Samsung experimenteert met een flexibel beeldscherm. Er zijn al wat flexibele smartphones door Samsung op de markt gebracht, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Round en de gebogen Samsung Galaxy S6 Edge+. Al die toestellen hebben een gebogen scherm, maar kunnen niet door de gebruiker zelf gebogen worden.

Samsung foldable display

Doorbraak
Het Koreaanse techbedrijf zou bezig zijn met de ultieme smartphone: een toestel waarvan de gebruiker het scherm kan opvouwen of oprollen. Daardoor is het mogelijk een telefoon met een groot scherm aan te bieden, zonder dat de smartphone in moet leveren op compactheid. Terug in 2013 zei Samsung dat 2015 het jaar van doorbraken zou worden. Vorig jaar kwamen er twee toestellen uit, de Samsung Galaxy S6 Edge en de S6 Edge Plus. De toestellen wisten te imponeren, maar het was geen echte doorbraak.

Gebruikers kunnen de toestellen niet zelf buigen of oprollen. Een vooraanstaande analist denkt nu dat 2016 het doorbraak jaar zal worden.

Patentaanvragen
Een analist van de zakenbank HSBC zei tegenover Business Insider van 2016 een oprolbare of opvouwbare smartphone te verwachten. Het gaat mogelijk om een toestel dat maar kort beschikbaar is, om zo te kijken of het grote publiek interesse heeft in een dergelijk toestel. Bovendien zou zo’n toestel maar in enkele markten te koop zijn.

Samsung heeft al een aantal opvallende patenten ingediend die gaan over een opvouwbaar of oprolbaar beeldscherm. Er doken eerder al patentaanvragen op die laten zien welke ideeën het techbedrijf heeft. De analist van HSBC juicht een oprolbare smartphone van Samsung toe. Een dergelijk toestel is namelijk maar moeilijk naar te maken, omdat maar enkele bedrijven zulke schermen kunnen produceren. Dat zou Samsung een voorsprong op haar marktaandeel kunnen geven.

Een toestel met een buigbaar scherm zal niet binnenkort al uitkomen. Mogelijk pas aan het eind van dit jaar of volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...