• Dennis
  • 0

Samsung is bezig met de ontwikkeling van een nieuw, waterdicht toestel dat sterk lijkt op de Samsung Galaxy S8. Het nieuwe toestel heet waarschijnlijk de Samsung Galaxy S8 Active en is stoot- en valbestending en bovendien stof- en waterdicht.

De laatste tijd zijn er veel klachten over de breekbaarheid van de Samsung Galaxy S8. Een robuustere variant lijkt een welkome aanvulling op het assortiment. Het Wireless Power Consortium heeft een foto naar buiten gebracht waarop het nieuwe toestel te zien is.

Samsung Galaxy S8 Active is onderweg

De Samsung Galaxy S8 Active is een robuustere uitvoering van de Galaxy S8. Het uiterlijk is vrijwel hetzelfde, maar aan de randen aanzienlijk steviger. Daar zit ook meteen het breekpunt op de huidige toestellen. Samsung brengt altijd naast het topmodel ook een ‘Active’-uitvoering uit, die beter tegen een stootje kan.

De Galaxy S8 Active is al onderweg, zo blijkt uit foto’s van het Wireless Power Consortium (WPC). Mogelijk wil Samsung het toestel binnenkort al introduceren en uitbrengen. Wellicht is dat al binnen enkele weken, gezien dat het WPC ook het typenummer en de foto al op de eigen pagina gepubliceerd heeft.

Uit het typenummer kunnen we een aantal dingen opmaken. Consumenten die graag een plat scherm hadden gewild, kunnen beter wachten op de Galaxy S8 Active. Er komt geen gebogen scherm, zo zien we op de foto. Bovendien ligt het typenummer van de Active lager dan die van de normale Galaxy S8. Dat betekent doorgaans dat de Active het moet doen met iets minder goede hardware. Bovendien kan ook dit toestel draadloos worden opgeladen.

Er zijn nog steeds geen knoppen aan de voorzijde van het toestel te zien. Waarschijnlijk zit te vingerafdrukscanner nog steeds aan de achterzijde van het toestel. Dan nog een andere kleine teleurstelling: het toestel komt voorlopig alleen uit in de Verenigde Staten. De Active-serie is nog nooit in Europa of de Benelux uitgebracht en dat lijkt dit jaar niet anders te worden. Het serienummer eindigt op een A (voor Amerika) en niet op een F, die Europa indiceert. Wij zullen het dus moeten doen met de huidige toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...