• Dennis
  • 0

Samsung gaat binnenkort de refurbished versie van de Samsung Galaxy Note 7 uitbrengen in meer landen. Dat zegt een goed geïnformeerde Zuid-Koreaanse nieuwssite. De toestellen zullen naar meerdere landen komen, waaronder Zuid-Korea, het thuisland van Samsung.

De Galaxy Note 7 werd vorig jaar augustus in de schappen gelegd, maar verdween net zo snel weer uit de schappen. Een debacle met ontplofte batterijen en in brand gevlogen toestellen zorgde voor forse imagoschade aan het adres van Samsung. In totaal werden er 4,3 miljoen toestellen teruggehaald.

Refurbished Galaxy Note 7

Samsung haalde het toestel toen helemaal van de markt en stelde een extern onderzoek in. Die externe partij maakte bekend dat het probleem in de accu van de Galaxy Note 7 zat. Doordat de behuizing te krap was, ontstond er kortsluiting en vlogen de accu’s in brand of ontploften ze.

De toestellen die Samsung nu op de markt gaat brengen, zijn wel echt veilig. De Galaxy Note 7 is zonder accu een veilig toestel. Alle andere onderdelen zijn namelijk in orde. Daarom wil Samsung nog geen afscheid nemen van het toestel. De Galaxy Note 7-toestellen die werden teruggehaald, worden opnieuw in elkaar gezet en weer op de markt gezet. Dit noemt Samsung ‘een refurbished toestel’. De behuizing is opnieuw ontworpen, zodat er iets meer ruimte is voor de accu. Bovendien krijgen alle toestellen nieuwe accu’s, die echt veilig zijn.

Je herkent de toestellen aan het nieuwe typenummer van de Samsung Galaxy Note 7. De refurbished toestellen heten ‘Samsung Galaxy Note 7R’ en krijgen naast een nieuwe accu ook een update naar Android 7.0 Nougat.

Verkrijgbaarheid

De refurbished Galaxy Note 7 komt mogelijk nog deze maand opnieuw in de verkoop in Zuid-Korea. De toestellen kosten zo’n 50 procent minder dan de oorspronkelijke prijs van het toestel. Samsung heeft dat nog niet bevestigd, maar heeft wel tegenover The Investor aangegeven dat het bedrijf de toestellen nog ruim voor de Galaxy Note 8 in de winkel wil leggen. In welke andere landen de toestellen uit zullen komen, is nog niet bekend. Het is ook niet zeker dat Samsung dat echt wil gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...