• Dennis
  • 0

Samsung is begonnen aan de uitrol van de eerste grote update voor de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus. De updates worden sinds afgelopen vrijdag uitgerold. Het bedrijf legt de nieuwe smartphones pas vanaf 28 april in de winkels, maar het toestel is inmiddels wel al binnen bij iedereen die het model in de voorverkoop heeft gekocht.

Het is niet opmerkelijk dat Samsung nu al een update uitbrengt. Dat doet het bedrijf elk jaar, vlak voordat het toestel in de winkels verkrijgbaar is. De grote update moet verbeteringen aan het toestel doorvoeren. De update is vanaf deze week voor iedereen verkrijgbaar.

Samsung Galaxy S8 krijgt update

Als je eindelijk je nieuwe Samsung Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus in handen hebt, word je meteen bij het verbinden met het internet al begroet door een updatescherm. De update wordt namelijk vanzelf gedownload zodra je verbinding maakt met Wi-Fi. De update is overigens vrij groot: de update heeft een omvang van 665 MB. Met de update worden een hoop bugs uit de wereld geholpen.

Daarnaast wordt de stabiliteit van het besturingssysteem verder verbeterd. Ten slotte is Bixby bij introductie net iets slimmer geworden, maar kan de spraak assistent nog steeds geen spraakcommando’s begrijpen. Die functie komt mogelijk iets later beschikbaar, maar nog wel dit voorjaar. Verder heeft Samsung een aantal aanpassingen aan de camera-app gemaakt.

Security update

Samsung heeft in de eerste grote update voor de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus ook een aantal verbeteringen ten aanzien van de veiligheid van het besturingssysteem doorgevoerd. Dit op basis van de update van april die Google heeft uitgebracht. De beveiligingsupdate is de grootste maandelijkse update die Google ooit heeft uitgebracht. Om die reden is het dan ook raadzaam de grote update van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus te installeren.

Als je de laatste update installeert, ben je meteen weer beschermd tegen de meest recente kwetsbaarheden. Vermoedelijk komt er binnenkort nog een update uit, die Bixby een stuk intelligenter en bruikbaarder maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...